(VIDEO) NAJTUŽNIJA RODITELJSKA BITKA: Sud traži da se bebi Čarliju isključe aparati koji ga održavaju u životu
Foto: Twitter printscreen, Foto: Printscreen Twitter

Srceparajuća priča

(VIDEO) NAJTUŽNIJA RODITELJSKA BITKA: Sud traži da se bebi Čarliju isključe aparati koji ga održavaju u životu

Planeta -

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu u utorak je potvrdio odluku suda u Velikoj Britaniji i odlučio da se malenom Čarliju isključe aparati koji ga održavaju u životu.

Njegovi roditelji sada više nemaju kome da se žale i moraće da poštuju odluku suda.

Čarli Gard star je 11 meseci i boluje od retke genetske bolesti zbog koje mu progresivno slabe mišići, usled čega je pretrpio teško oštećenje mozga.

Lekari u Londonu su rekli da se dečak ne može izlečiti i da je za Čarlija najbolje da se isključe aparati koji ga održavaju u životu i da se dete prebaci na palijativnu terapiju. Ali, roditelji se s tim nisu slagali.

"Ne možemo da dopustimo da naša beba umre, ako postoji nešto što može da joj pomogne. Nećemo ga se odreći bez obzira na sve. Zaslužuje šansu i život kao i svi drugi ljudi", poručili su roditelji Koni Jejts i Kris Gard iz Bedfonta posle odluke suda u Londonu.

Oni su od suda tražili da im dozvoli da svoje dete odvedu na lečenje u SAD a preko stranice GoFundMe skupili su nešto više od milion funti čime bi trebalo da pokriju troškove lečenja.

Čarli je rođen 4. avgusta prošle godine. Bio je zdrav. Ali je nakon osam nedelja počeo da gubi snagu. Odveli su ga u bolnicu gde mu je dijagnostikovana retka bolest.

(Kurir.rs/Mirror.co.uk/Dailymail.co.uk)

Foto: Printscreen Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track