MINISTAR ODBRANE KATARA: Ovo što nam rade je objava rata bez krvi
Foto: Fonet/AP

IZOLACIJA

MINISTAR ODBRANE KATARA: Ovo što nam rade je objava rata bez krvi

Planeta -

Ministar odbrane Katara Halid bin Mohamed Al Atijah je situaciju u kojoj se poslednjih nedelja našla njegova zemlja nazvao "objavom rata bez krvi", javljaju agencije.

Al Atijah je za list "Al-Arabi Al-Jadid", sa sedištem u Londonu, kazao da izolacija Katara od drugih arapskim zemalja znači objavu rata nekonvencionalnim metodama.

"Situacija u kojoj se našla naša država sigurno znači objavu rata bez krvi. Kako drugačije objasniti zatvaranje kopnenih, morskih granica i vazdušnog prostora kako bi se nanela šteta građanima i rasturilo društveno tkivo među zalivskim zemljama?", rekao je Al Atijah.

Istakao je kako nisu tačne tvrdnje da njegova zemlja pruža podršku terorističkim organizacijama.

foto: Reuters 12.6.2017

Dodao je i da je cilj opsežne kampanje koja se vodi protiv Dohe "demonizacija Katara".

Na kraju je istakao da Katar ima strateške odnose sa SAD-om, posebno u oblasti borbe protiv terorizma, dodajući da ne postoji mogućnost da se zatvori vojna baza SAD-a u njegovoj zemlji.

Podsećamo, Saudijska Arabija, UAE, Bahrein, Egipat i Jemen su 5. juna saopštili da su prekinuli sve diplomatske odnose sa Katarom, koga terete za destabilizaciju regije. Bahrein, Saudijska Arabija i UAE su zatvorili vazdušni prostor za Katar i državljanima te zemlje naredili da napuste njihove granice u roku od 48 sati.

Osim toga, Saudijska Arabija je zatvorila i kopnenu granicu sa Katarom koji namerava da pokrene sudski proces protiv pomenute tri zemlje. Katar tvrdi da su optužbe neosnovane i zagovara mirno rešavanje krize.

Kurir.rs/Anadolija Foto: Fonet/AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 19 EPIZODA: Ovo je Asadov razbijač terorista, smrt dolazi sa neba!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track