(VIDEO) FESTIVAL OTKAZAN ZBOG VELIKOG BROJA  SILOVANJA: Zbog 27 slučajeva napastvovanja žena manifestacija se  neće više održavati
Foto: Youtube screenshot/United News International

najmlađa žrtva imala 15 godina

(VIDEO) FESTIVAL OTKAZAN ZBOG VELIKOG BROJA SILOVANJA: Zbog 27 slučajeva napastvovanja žena manifestacija se neće više održavati

Planeta -

Organizatori festivala Bravala, najpopularnijeg festivala u Švedskoj, odlučili su da ga sledeće godine ne održe zbog velikog broja silovanja.

Festival koji je ove godine održan od 28. juna od 1. jula ostaće zapamćen po zlostavljanju. Prema izveštajima koje su objavili austrijski mediji silovane su četiri žene, dok su njih 23 podnele prijavu zbog seksualnog zlostavljanja. Najmlađa žrtva ima tek 15 godina, a zlostavljali su je među ljudima, u publici.

Na festivalu je bio veliki broj policajaca, ali to nije sprečilo seksualne napade. Organizatori festivala odlučili su se na drastične mere.

"Nije da se mi ne možemo da se nosimo sa problemom ili da je to problem festivala, ali to je jednostavno naša odluka", rekla je portparol festivala Kajsa Apelkvist.

Kurir.rs/Danas.hr

Foto: Youtube screenshot/United News International

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track