ONI SU NAJSREĆNIJI KOCKARI NA SVETU: 10 najluđih kockarskih priča za koje nećete verovati da su se desile
Foto: Foto AP

Kad te hoće

ONI SU NAJSREĆNIJI KOCKARI NA SVETU: 10 najluđih kockarskih priča za koje nećete verovati da su se desile

Planeta -

U svetu postoje milioni kockara i ljudi koji vole da iskušavaju svoju sreću. Mnogi od njih nikada ne dobiju značajnu sumu, ali ima i onih koji zarade ogromne sume novca a da toga nisu ni svesni. Zapravo, da su dobili premije na lutriji saznali bi sasvim slučajno. Evo primera nekih od najluđih kockarskih dobitaka ikada.

10 - Bolje kasno nego nikad

Kada je Džejms Vilson očistio novčanik starih recepata i komadića papira, pronašao je neke stare tikete od lutrije među njima. Razmišljajući da ih proveri, za svaki slučaj, shvatio je da je ustvari dobio pobedničku "Euromilions kartu" u vrednosti od 51 milion funti. A da sve bude neverovatnije, ispostavilo se da je ovaj tiket bio kod njega skoro šest meseci, a Džim je imao samo još jedan dan da ga unovči. Da je zakasnio 24 sata njegov dobitak bi zauvek ostao u Nacionalnoj lutriji.

09 - Božićna petarda

Ejron Smit i njegova porodica odlučili su jednog Božića da se ponašaju kao da su osvojili nagradnu igru - čak su objavljivali i "pobedničke" fotografije za Fejsbuk. Pogodite šta? Kada je dečak Ejron proverio svoj džep, pronašao je pobednički tiket u vrednosti od milion funti.

08 - Holi moli!

Evo priče za pamćenje. Tokom 2013. godine, Kanađanin Tom Krist je bio na odmoru u Kaliforniji kada je telefonom dobio obaveštenje da su njegovi brojevi izvučeni na "Loto maksu" i dobio 40 miliona dolara. Ta priča je mogla da se završi tako, ali postoji zavrzlama. Tom je vest čuvao kao tajnu nekoliko meseci dok nije došao da prenese neki novac na račun, i tada shvatio da više ne može da čuva dobitak skriven od štampe. Tako je on novinarima ispričao planove sa novcem i da će sve dati u dobrotvorne svrhe. Zašto? Njegova supruga umrla je od raka godinu dana ranije i on je već bio u poziciji da se brine o sebi i svojoj deci pre pobede na lutriji, zahvaljujući uspešnoj 44-godišnjoj karijeri. Napravio je dobrotvorni fond i uz pomoć svoje dece preneo je sav novac u nekoliko humanitarnih organizacija.

07 - Duplo je lepše

Ispostavilo se da loše pamćenje nije toliko loše - naročito ako vam donese najsrećniji dan u životu. Derek Ladner je kupio svoj lutrijski tiket. Zapravo, dva tiketa. On je, naime, uvek igrao na isti broj, ali je tom prilikom zaboravio da je već igrao. Tako je dva puta uplatio tikete sa istim broje, pa je na kraju završio sa dvostrukim dobitkom od 958.284 funti.

06 - Slab u kolenima

Ako ste ikada mislili da dobitnici lutrije samo troše novac za stvari koje im ne trebaju, nikada niste čuli priču o Toniju i Greti Dod. Imali su dovoljno sreće da su na lutriji dobili skoro dva i po miliona funti. Toni voli golf i Greta se bavila plesom, ali je zbog toga imala velike probleme sa kolenima. Međutim, kada su dobili neočekivani dobitak prva stvar koju su uradili bio je da su oboje kupili po jedan par "brendiranih" kolena. Neobično, ali to je značilo da su ponovo mogli da uživaju u ovim zabavama.

05 - Rolanje

Najbolja igra u kazinu ako ste početnik, možda niste znali, su kockice. Razlog je što kuća nema limit za kockare i sve je do sreće, a ne veštine. Ipak, kada je baka Patrisia Demauro došla za sto u Borgata Hotel kasinu, sigurno nije mislila da će izaći u plusu od nekoliko stotina hiljada dolara. U seriji koja je trajala četiri sata i 18 minuta, ona je "izrolala" neverovatna 154 puta bez sedmice - što je i ​​nezvanični svetski rekord. Niko zapravo ne zna sa koliko je para izašla, ali verovatno je da će je deca prilično dobro tretirali sledeći put kada se bude pojavila na njihovim rođendanima. A da sve bude zanimljivije, igrala je drugi put u životu.

04 - Omiljen u porodici

Peter Edvards, deda Herija Vilsona, odlučio je da stavi opkladu na mladu superzvezu svog unuka koji će predstavljati Vejlse, još 2000. godine, kada je bio samo mališan. Šanse koje mu je dodeljene bile su 2.500 prema 1, ali je mislio da je i dalje vredno da stavi 50 funti. To mu je donelo 125.000 funti i značilo da se ranije može penzionisati.

03 - Osvajanje svemirske trke

Još 1964. godine, u trci za osvajanje svemira između Amerike i Rusije, mladi Dejuvid Trelfol je čuo predsednika Kenedija koji je samouvereno rekao da će pomoći da čovek sleti na Mesec do kraja decenije. Trelfol nije vičan klađenju, ali nakon što je ovo čuo pronašao je kladioničara koji je bio spreman da prihvati ulog od 10 funti za šansu 1.000 prema 1 da će čovek do 1. januara 1970 hodati po satelitu. Nema potrebe da se objašnajva previše detalja jer jer Trelfol na kraju završio na londonskim televizijama kao neko ko je dobio 10.000 funti (oko 127.600 funti u današnjem novcu). 02 - Dostavljanje na opkladu

Čuli ste za Freda Smita? Radi se o osnivaču kompanije "Fedeks". U ranim danima njegove kompanije, stvari nisu izgledale previše ružičaste. Sa samo 5.000 dolara u banci i računom za avionsko gorivo od 24.000 dolara, on je razmišljao da mora da prijavi bankrot i zatvori firmu - naročito kada se njegova potraga za zajmom pokazala neuspelom. Fred je odlučio da uzme preostali novac i ode u Las Vegas sa za stole sa "Blek džekom". Osvojio je 27.000 dolara, platio račun za gorivo i na sreću naišao dalju podršku odmah. Ostalo je, kako kažu, istorija.

01 - Igraj svoje karte pogrešno

Dobiti premiju je zabavno. Biti optužen za varanje, ne tako. Na nesreću za Fila Iveja, jednog od najsjajnijih mladih pokeraša u Americi, to je upravo položaj u kom se našao. Nakon što je u jednom danu "očistio" 7,8 miliona funti na bakari, Ivei je dobio tužbu u kojoj se tvrdilo da je izmislio sistem sa saučesnikom kako bi sugerisao premije u njegovu korist. Prema izveštajima, Ivej je primetio da je jedan špil karata koji se koristio ima asimetričan dizajn, koji bi, kada se na određeni način okrene, nagovestio broj karte preko poleđine. Možda bi traženje da postavite karte na određeni način "diglo uzbunu", ali Ivejov partner je iskoristio stereotip "sujeverja" kako bi uverio dilera da mu to omogućava bolju sreću. Ivej je na kraju izgubio na sudu i morao je da vrati svoj dobitak i plati sudske troškove.

(Kurir.rs/themost10)

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track