O OVOME JE NEKADA SANJAO: Poznati milijarder objavio svoju listu želja iz 1972. godine
Foto: AP

KOLIKO TOGA JE ISPUNIO?

O OVOME JE NEKADA SANJAO: Poznati milijarder objavio svoju listu želja iz 1972. godine

Planeta -

Britanski poslovni magnat i vlasnik kompanije "Vidžin" Ričard Brenson našao je svoj stari dnevnik i na Tviteru pokazao fotografiju jedne stranice.

Svi mi imamo liste želja ili planova za budućnost koje nekad ostvarimo, ali nažalost, većina ostane samo na priči.

Ovaj milijarder podelio je svoju listu iz novembra 1972. godine kada je tek počinjao da niže svoje uspehe.

Ta lista je izgledala ovako:

-Nauči da letiš -Čuvaj mene, sebe, čamac -Svakom budi zanimljiv -Uzvrati poziv dobrim ljudima -Kupi stvari i sitnice za studio Manor -Radi na projektima -Otvori još prodavnica

Tada je imao 22 godine, a već je imao brojne radnje "Virgin Records"-a u Velikoj Britaniji, ali je bio odlučan i tome da poveća njihov broj.

Devedesetih godina taj broj dostigao je 100, a osim u Britaniji, radnje su bile otvorene širom Evrope, Severne Amerike i Bliskog istoka. Njegov studio "The Manor" bio je u razvoju te 1972. godine, ali je već u roku od godinu dana izdao jedan od najvećih albuma decenije "Tubular Bells" Majka Oldfilda.

"Zabavno je vratiti se u prošlost i videti koliko smo daleko dogurali i šta smo postigli. Moja prijateljica Keni Kemp nedavno je otkrila ovaj mali dragulj iz mog dnevnika iz 1972. godine“, napisao je Bernson na svom sajtu.

On je dodao da je često govorio o tome da voli da pravi liste i spiskove i da je ova fotografija dokaz toga.

"Spiskovi ne samo da nam pomažu u boljoj organizaciji i obavljanju posla, već nam olakšavaju i da postavimo ciljeve i ostvarimo svoje snove“, dodao je on.

Virdžin Rekords je sada u vlasništvu svetske diskografske kuće Juniversal Mjuzik Grup. Brenson je danas milijarder, a njegova kompanija se proširila na više sfera (vozove, avio-prevoz, odmor, bankarstvo, mobilnu mrežu, zdravstvo i čak svemirski turizam).

Kurir.rs

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track