(VIDEO) TRAMP NE PUŠTA MAKRONA NI PO KOJU CENU: Svi pričaju o ovom rukovanju koje je trajalo čitavih 25 sekundi
Foto: Youtube/Printscreen

AMERIČKI PREDSEDNIK ZNA KAKO DA OSTAVI UTISAK

(VIDEO) TRAMP NE PUŠTA MAKRONA NI PO KOJU CENU: Svi pričaju o ovom rukovanju koje je trajalo čitavih 25 sekundi

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je tokom posete Parizu imao veoma dobre razgovore s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom o trgovini, vojsci i bezbednosti.

Tramp je sa suprugom Melanijom dva dana proveo u Parizu gde je prisustvovao i proslavi Dana pada Bastilje. Ipak, ono što najviše upadne u oči tokom svakog Trampovog susreta sa svetskim zvaničnicima jeste njegov neobični stil rukovanja.

foto: Reuters

Ovoga puta, prevazišao je sebe. Makron i Tramp su se čvrsto držali za ruke čitavih 25 sekundi. Bilo je to dugo, veoma dugo rukovanje.

Najupečatljiviji detalj je bio taj što Tramp nije puštao Makronovu ruku i dok se pozdravljao sa njegovom suprugom Brižit, tako da je u jednom trenutku držao oboje za ruke. Svi su izgledali kao neki zaigrani školarci, a ne predsednici država.

Inače, predsednik SAD je bio počasni gost na ovogodišnjoj vojnoj paradi, kada se takođe obeležavala stogodišnjica ulaska Amerikanaca u Prvi svetski rat. Tramp je aplaudirao tokom parade na kojoj su promarširale razne francuske vojne jedinice. U jednom trenutku Tramp je salutirao grupi američkih marinaca i vojnika koji su učestvovali u francuskoj ceremoniji.

foto: EPA

Tokom dvodnevne posete Parizu Tramp je obišao sa Makronom Palatu Invalida gde je sahranjen Napoleon Bonaparta, i imao s francuskim predsednikom i njegovom suprugom privatnu večeru u restoranu na vrhu Ajfelove kule koju je pripremio lično šef Alen Dikas.

Kurir.rs/Beta/CNN Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track