MAKRON PORUČIO TRAMPU: SAD i Francuska su prijatelji, trebalo bismo i mi da budemo
Foto: Reuters

Pružena šaka

MAKRON PORUČIO TRAMPU: SAD i Francuska su prijatelji, trebalo bismo i mi da budemo

Planeta -

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da bi američki predsednik Donald Tramp mogao da promeni stav o Pariskom klimatskom sporazumu posle njihovih razgovora, a AP ocenjuje da je to bila Makronova "glamurozna ofanziva sa ciljem šarmiranja".

"Naše države su prijatelji, tako da bismo trebali i mi da budemo", rekao je Makron u intervjuu za današnje izdanje francuskih nedeljnih novina "Žurnal di dimanš", braneći svoj pristup Trampu.

Kako navodi agencija, nakon napetog rukovanja prilikom njihovog prvog sustreta u maju, Makron je rekao da su dobili "bolju, intimniju spoznaju jedan o drugom" nakon prošlonedeljne Trampove posete.

"Tramp me je slušao. Rekao je da će pokušati da pronađe rešenje u predstojećim mesecima", istakao je Makron govoreći o glavnoj tački njihovog razgovora - Trampovom povlačenju iz Pariskog sporazuma o klimatskim promenama.

Francuski lider je priznao da cilj bio da se Amerikancima pruži "jača slika Francuske" nakon smrtonosnih islamskih ekstremističkih napada koji su naneli veliku štetu turizmu u toj zemlji.

(Foto: Reuters)

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Pet činjenica koje niste znali o Emanuelu Makronu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja