ZAMENA ZA SPORNE DETEKTORE METALA: Izrael postavio specijalne kamere na ulazu u Brdo hrama
Foto: Reuters

iZRAEL IZAŠAO U SUSRET PALESTINCIAMA

ZAMENA ZA SPORNE DETEKTORE METALA: Izrael postavio specijalne kamere na ulazu u Brdo hrama

Planeta -

JERUSALIM - Izraelska policija postavila je napredne nadzorne kamere na Lavljim vratima, na ulazu u Brdo hrama u Starom gradu u Jerusalimu, koje mogu da identifikuju naoružanje ljude što pokušavaju da uđu na područje svetilišta.

Kod Lavljih vrata 14. jula se odigrao teroristički napad kada su naoružani palestinski napadači ubili dva izraelska policajca. Oružje su prokrijumčarili.

Kamere su postavljene u noći između subote i nedelje i predstavljaju deo savremene tehnologije koja ima mogućnost da identifikuje one koji pokušavaju da unesu oružje a bez detektora za metal. Izrael navodi da su kamere alternativa metalnim detektorima, čije postavljanje je i izazvalo nasilja u tom području u toku vikenda.

U sukobima između Palestinaca i izraelske policije na Brdu hrama u petak su poginula tri Palestinca, a na Zapadnoj obali 19-godišnji Palestinac je izbo tri Izraelca, posle čega je upucan.

Izraelska vojska saopštila je da je izvela veliko hapšenje na Zapadnoj obali nakon ubistva izraelske porodice. U toj akciji uhapšeno je 29 osoba, uključujući i devet članova terorističke grupe Hamas.

(Kurir.rs/Tanjug)

(Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track