KONAČNO OTKRIVENO GDE JE ĆERKA POZNATOG DIKTATORA: Ovo je potpuni sunovrat nekada najbogatije žene SSSR-a
Foto: Profimedia

USPON I PAD UZBEKISTANSKE PRINCEZE

KONAČNO OTKRIVENO GDE JE ĆERKA POZNATOG DIKTATORA: Ovo je potpuni sunovrat nekada najbogatije žene SSSR-a

Planeta -

Gulnara Karimova, nekada veoma moćna naslednica uzbekistanskog diktatora Islama Karimova, od 2015. godine se nalazi u pritvoru zbog korupcije.

Državni tužilac je naveo da je ona osuđena na pet godina, međutim, ne zna se tačno njena lokacija, a pretpostavlja se da je u kućnom pritvoru.

Protiv Karimove je takođe pokrenuta istraga zbog prevare, pranja novca, prikrivanja stranih deviza, a zvaničnici navode da će zamrznuti njenu imovinu.

Čerka bivšeg predsednika završila je studije na Harvardu, godinama se družila sa svetskom elitom, a svojevremeno je imala i pop hit koji je harao top listama.

Bila je i Islamova jedina naslednica, međutim, kolale su priče da su se njih dvoje posvađali 2014. godine kada su se u javnosti pojavile njene obnažene fotografije.

Zanimljivo je to da su zvaničnici tek sada obznanili šta se tačno dogodilo Karimovoj jer se dve godine nije znala njena sudbina. Prošle godine su se čak pojavile tvrdnje da je smeštena u ludnicu i to na inicijativu sadašnjeg predsednika Uzbekistana, Šavkata Mirzjoeva, koji je navodno uspeo da dokaže da je ova lepotica mentalno poremećena.

Nedugo potom, pojavile su se informacije da je Karimova otrovana u ludnici, a na kraju se javio i njen sin koji živi u inostranstvu. On je pozvao da se hitno razjasni šta se događa sa njegovom majkom i dokaže da je politički neistomišljenici drže u izolaciji.

Kurir.rs/BBC Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track