BESNI HLADNI RAT, PUTINOV KONTRAUDAR: Rusija proteruje 755 američkih diplomata!
Foto: Ap 17 6 2016

STIGAO PRVI ODGOVOR NA SANKCIJE SAD

BESNI HLADNI RAT, PUTINOV KONTRAUDAR: Rusija proteruje 755 američkih diplomata!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio da 755 američkih diplomata mora da napusti Rusiju!

Broj predstavnika američke diplomatske misije u Rusiji se smanjuje za 755 i biće ih onoliko koliko ima i predstavnika ruske diplomatske misije u SAD – po 455 sa svake strane“, rekao je on u intervjuu za ruske „Vesti“.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio danas da Rusija može da uvede dodatna ograničenja Sjedinjenim Američkim Državama, ali da to, za sada, neće učiniti jer bi to moglo da naškodi međunarodnim odnosima.

Ruski predsednik je napomenuo da je Moskva, čak i u trenutnoj teškoj situaciji, posvećena daljoj saradnji sa SAD u oblastima u kojima je saradnja od velikog značaja Takođe, ocenio je da se stav SAD prema Rusiji neće skoro promeniti.

"Čekali smo prilično dugo na bilo kakve pozitivne promene u stavu SAD prema Rusiji, nadali se da će se situacija nekako promeniti. Ali, po svemu sudeći, ako ikada dođe do promena, to neće biti skoro. Mislio sam da moramo pokazati da ništa nećemo ostaviti bez odgovora", zaključio je Putin.

Moskva je u petak naložila SAD da smanji broj članova svog diplomatskog osoblja i najavila da će zapleniti američku diplomatsku imovinu u dva kompleksa kao odgovor na nove američke sankcije koje su skoro jednoglasnio odobrili i Predstavnički dom i Senat Kongresa SAD, podseća Rojters.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija/Tanjug

Foto printscreenyoutube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DA LI SE RUSIJA I SAD SPREMAJU ZA 3. SVETSKI RAT? Tramp i Putin jačaju nuklearno oružje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track