(VIDEO) OD NJIH I RUSE HVATA JEZA: Ovo je poseban zatvor u kome drže kanibale!
Foto: youtube screenshot/AlexKeyTV

neviđeno

(VIDEO) OD NJIH I RUSE HVATA JEZA: Ovo je poseban zatvor u kome drže kanibale!

Planeta -

Ruski zatvori su poznati po svojoj korupciji, ali neki zatvori su ipak strogi. Uzmimo na primer zatvor Crni delfin, smešten u bespućima centralnoazijske stepe nedaleko od granice Rusije i Kazahstana. Oko 900 čuvara pazi na nekih 700 zatvorenika 24 sata dnevno kako niko ne bi pobegao. Obično je više zatvorenika nego čuvara, ali u Crnom delfinu čuvaju neke od najgorih zločinaca Rusije.

Jedan od njih je i Vladimir Nikolajev, osuđen 1997. godine zbog dvostrukog ubistva i kanibalizma. Uhapšen je negde u zimu 1996. godine, a policija je pronašla tiganj sa ostacima ljudskog mesa. Na njegovom balkonu, u snegu, držao je delove tela koje je planirao kasnije da pojede.

"Dolazio sam kući sa zabave malo pripit. Kod vrata zgrade je stajao neki tip i tražio mi upaljač. Malo smo se svađali i on me udario. Ja sam mu uzvratio i on je umro. Šta sam trebao da uradim? Uvukao sam ga u kupatilo gde sam mu skinuo odeću i počeo da ga komadam. Odsekao sam mu glavu i udove kad mi je nešto palo na pamet pa sam odlučio da ga probam. Odsekao sam komad mesa sa bedra i skuvao, ali mi se nije svidelo. Isekao sam na meso na manje komade i prepržio u tiganju. Dao sam meso jednom prijatelju koji ga je dao ženi. Ona je nešto kuvala sa time pa su oni i deca imali ručak. Rekao sam im da je to meso kengura. Šta oni znaju kakvo je to meso, Rusija nema kengura", ispričao je kasnije Nikolajev.

Njegovi cimeri u zatvoru nisu ništa bolji i Biznis Insajder napominje da su ukupno oduzeli oko 3.500 života, što znači da je, u proseku, svaki zatvorenik ubio pet osoba. Zatvorenici su pod 24-satnim video nadzorom, a ćelije su im smeštene iza troja čelična vrata.

Zatvorenici žive u svojevrsnim ćelijama unutar ćelija, a po dvojica zatvorenika dele jednu ćeliju veličine oko četiri i po kvadratna metra. Stotine čuvara potrebne su kako bi održavali stalnu kontrolu nad zatvorenicima i kako bi mogli svakih 15 minuta da provere šta rade.

Jednom kad zatvorenik iziđe iz ćelije moraju da hodaju oborene glave i veruje se da je to još jedna od posebnosti Crnog delfinu. Zatvorenici moraju da imaju povez za oči kad god su napolju, a sve kako ne bi mogli upamtiti razmeštaj zgrada po zatvoru što bi im olakšalo beg.

Smeju da vežbaju, tačnije bi bilo reći da smeju da hodaju, po jednoj posebnoj ćeliji. To znači da zatvorenici nemaju bilo kakvu slobodu kretanja izvan svoje ćelije i prostorije za vežbu.

Čuvari, dok su zatvorenici u šetnji, proveravaju svaku ćeliju kako bi otkrili bilo kakve zabranjene predmete.

Ne postoji čak ni restoran u Crnom delfinu već zatvorenici dobijaju hranu u svoje ćelije. Najčešće je to obična supa i malo hleba. Ni jedan zatvorenik nije pobegao iz Crnog delfina.

Kurir.rs/Express.hr

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Pet najvećih kriminalaca iz 80-ih godina prošlog veka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track