(VIDEO) ZAPANJENI TURISTI GLEDALI DESANT MIGRANATA: Dok je došla policija oni su već nestali sa plaže!
Foto: Screenshot Video Daily Mail

sirotinja

(VIDEO) ZAPANJENI TURISTI GLEDALI DESANT MIGRANATA: Dok je došla policija oni su već nestali sa plaže!

Planeta -

Brod koji je prevozio desetine afričkih migranata iznenada je izvršio desant na špansku plažu ispred desetina šokiranih turista. Snimak pokazuju da migranti napuštaju crni gumeni čamac na plaži u Kadizu na jugu Španije, nakon što su prešli Gibraltarski tesnac. Migranti su pobegli sa okaže pre dolaska policije.Incident se dogodio u sredu popodne, a na snimku su vidi čamac koji se pojavio iza čoveka i deteta koji su se kupali u moru.

Karlos Sans, koji je snimio video na odmoru u Kadizu, rekao je da je grupa brzo nestala i da je policija stigla kasnije. Desant migranata na španskim plažama nije uobičajen, ali ih je i ranije bilo, naročito u španskim severnoafričkim enklavnim gradovima Melilli i Seuti, koje se graniče sa Marokom. Seuta i Melila jedine imaju granicu sa Afrikom, a kao rezultat toga, one su ulazne tačke za ljude koji očajnički žele da dođu u Evropu.

Migranti redovno pokušavaju da se preskoče visoke ograde, plivaju duž obale ili se sakriju u vozilima koja pređu granicu. Poslednjih dana, migranti su više puta napali granicu sa Seutom pokušavajući da preseku žičnu ogradu ili trče kroz granični prelaz. Jednom na španskom tlu u Seuti, odvode ih u centre za prijem migranata gde mogu da se prijave za azil. U utorak je španska policija pronašla 30 marokanskih i alžirskih migranata, od kojih je deset maloletnika, skrivenih u sajamskim vozilima u malom gradu.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: Screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Pljačka!? Roditelji evo koliko će vam trebati para za školu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track