OVAKVO UBISTVO DO SADA NIJE VIĐENO: Potopio podmornicu da sakrije leš novinarke!
Foto: Printskrin/Facebook

zločin u danskoj

OVAKVO UBISTVO DO SADA NIJE VIĐENO: Potopio podmornicu da sakrije leš novinarke!

Planeta -

Peter Madsen (46), vlasnik jedne od najvećih privatnih podmornica na svitu, uhapšen je u Kopenhagenu posle havarije svoje podmornice u Baltičkom moru u petak ujutro.

Madsen se veče ranije ukrcao na 18 metara dugu podmornicu zajedno sa švedskom novinarkom Kim Izabel Fredrikom Val koja je radila reportažu o njemu. Međutim ona je nestala bez traga, i policija sumnja kako je Madsen ubio i potopio podmornicu kako bi prikrio zločin.

On je policiji posle hapšenja tvrdio da nije ubio novinarku, nego je iskrcao blizu restorana na obližnjem ostrvu nekoliko sati pre potonuća.

Pre hapšenja Madsen je davao izjavu na televiziji objašnjavajući zašto je podmornica UC3 Nautilus potonula. Rekao je da je imao problem s balastom koji su se posle nekoliko minuta zakomplikovali.

On je kaže uspeo jedva uspeo da se izvuče iz podmornice uz krajnje napore, a ona je završila na dnu mora u roku od 30 sekundi.

Dečko nestale novinarke je u petak ujutro prijavio nestanak svoje devojke. Podmornice, dva helikoptera i tri policijska broda odmah su krenula u potragu.

Portparol danske mornarice izjavio je da su podmornicu pronašli kako pluta južno od Kopenhagena, međutim kasnije su utvrdili da je potonula.

"Madsen nam je rekao da je imao tehničkih problema i da zabog toga nije mogao da se javi policiji radio-vezom kada je primetio kvar", kažu u mornarici.

Svestrani preduzetnik Madsen postao je medijska zvezda kada je 2008. godine izgradio UC3 Nautilus zajedno sa grupom volontera, potrošio je na nju 200.000 dolara.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto printscreen facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV VESTI UŽIVO: Bezobrazluk! Ivana ostala bez medalje jer je iz Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track