(VIDEO) OBJAVLJEN SNIMAK KRVAVOG PIRA DESNIČARA U VIRDŽINIJI: Ovo je momak (20) koji je autom uleteo u masu, FBI pokrenuo istragu!
Foto: Printscreen YouTube

troje mrtvih i desetine ranjenih u šarlotsvilu

(VIDEO) OBJAVLJEN SNIMAK KRVAVOG PIRA DESNIČARA U VIRDŽINIJI: Ovo je momak (20) koji je autom uleteo u masu, FBI pokrenuo istragu!

Planeta -

Troje mrtvih i oko 34 ranjenih rezultat je jučerašnjih krvavih nereda koje su izazvali ekstremni desničari i rasisti u američkoj saveznoj državi Virdžiniji.

Protest pod motome "Ujedinimo desnicu", koji su podržale brojne ekstremističke grupe ubrzo je prerastao u krvavi pir.

Jedna osoba je poginula, a 19 ih je povređeno kad je automobil u Šarlotsvilu uleteo u grupu kontramitingaša. Poginula je žena (32) koja je prelazila ulicu.

Druge dve žrtve su pripadnici snaga bezbednosti Virdžinije. Oni su poginuli kad se srušio njihov helikopter kojim su nadgledali situaciju u Šarlotsvilu. Poginuli su pilot Džej Kulen (48) i Berk M.M. Bejtis, koji je danas trebao da proslavi 41. rođendan.

Svedoci tvrde da je lhelikopter išao poprilično nisko, i da je u jednom trenutku počela da rotira i spušila se u šumarak i eksplodirala.

FBI je otvorio istragu o okolnostima u kojima se muškarac u automobilu u subotu zaleteo u masu. Televizijska mreža CNN objavila je da je osumnjičen, Džejms Aleks Filds (20), koji je došao iz Ohija, optužen za ubistvo, nanošenje povreda i napuštanje mesta nesreće.

FBI pokreće je pokrenuo istragu s obzirom na to da je Filds došao iz Ohaja, na severoistoku SAD, zbog čega u istragu mora da se uključi savezna policija.

Kurir.rs/CNN

Foto printscreen youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track