(VIDEO) 8 SATI POSLE BARSELONE, NOVI NAPAD U ŠPANIJI: Kolima uleteli među pešake, povređeno 7 ljudi!
Foto: Printscreen/ Twitter, Foto: Printscreen YT

OPASANI EKSPLOZIVOM

(VIDEO) 8 SATI POSLE BARSELONE, NOVI NAPAD U ŠPANIJI: Kolima uleteli među pešake, povređeno 7 ljudi!

Planeta -

U Španiji se noćas, osam sati posle krvoprolića u Barseloni dogodio još jedan teroristički napad čije su znatno veće posledice, prema prvim informacijama, sprečene zahvaljujući uspešnoj reakciji policije.

El Pais je objavio da je u Kambrilsu, priobalnom gradu jugozapadno od Barselone, oko jedan sat u noći pokrenuta policijska operacija većih razmera.

"Ako ste sada u Kambrilsu, ne izlazite, ostanite kod kuće, na sigurnom. U toku je policijska operacija", objavila je policija na Tviteru.

Nedugo potom objavljeno je da se operacija dovodi u vezu sa „mogućim terorističkim napadom", a Bi-Bi-Si je javio da su svedoci iz Kambrilsa rekli kako su čuli pucnjavu.

Zatim je španski radio Kadena SER objavio prve konkretnije detalje.

"Nekoliko terorista pokušalo je da se kombijem zaleti u pešake u pešačkoj zoni u Kambrilsu, ali im se vozilo prevrnulo nakon čega je policija ubila četvoricu. Prema prvim informacijama, svi su nosili eksplozivne pojaseve. Jednog teroristu policajci su ranili na promenadi", javio je radio.

Ranjeni napadač je kasnije podlegao ranama i umro u bolnici.

Pre prevrtanja kombija najmanje šest slučajnih prolaznika je pregaženo i pritom ranjeno, dvoje je u teškom stanju. Tokom operacije povređen je i jedan policajac, a situacija je u međuvremenu stavljena pod kontrolu.

List Vangardia objavio je snimak iz relativne blizine dramatičnih događaja na kojoj se u daljini vide rotacijska svetla, čuju se sirene, a u jednom trenutku čuje se i pucnjava, nakon koje snimatelj u strahu beži u stranu.

Situacija u Kambrilsu, popularnom letovalištu, je sada pod kontrolom, ističe policija.

(Kurir.rs/ Sputnjik Srbija)

Foto: Printscreen/ Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track