GDE SE OVA ŽENA POJAVI NASTAJE MASAKR TERORISTA: Posle Londona i Pariza, ova Australijanka bila je svedok i pokolja u Barseloni!
Foto: Printscreen Facebook

tri puta izbegla smrt

GDE SE OVA ŽENA POJAVI NASTAJE MASAKR TERORISTA: Posle Londona i Pariza, ova Australijanka bila je svedok i pokolja u Barseloni!

Planeta -

Mlada Australijanka Džulija Monako je po treći put ove godine prevarila smrt.

Džulija (26), koja živi u Melburnu, bila je u tržnom centru s prijateljem, kada se kombi zaleteo među pešake u poznatoj četvrti La Rambla, u centru Barselone.

"U sekundi je nastao haos. Ljudi su počeli panično da beže, čuli su se vrisci i plač. Deo njih se vratio u prodavnicu, kako bi se sakrili", ispričala je Džulija.

"Svi su se bacili na pod i čekali da prođe opasnost. Nismo smeli da se približimo izlogu", dodaje ona.

"Mama me moli da se vratim kući, ali ne bojim i nastaviću dalje svoje putovanje". U napadu je poginulo 14 ljudi, a skoro 100 ih je povređeno. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Ovo je treći napad u poslednja tri meseca od kada je Džulija krenula na proputovanje Evropom, ali kaže da je to neće zaustaviti u nameri da vidi svet.

"Ne mislim još da se vratim kući. Želim da ostanem ovde gde sam, ne želim da dopustim da oni, ko god bili, pobede. Videću sve što sam došla da vidim", kaže devojka.

foto: Printscreen Facebook

U junu, Džulija je bila s prijateljima u londonskom metrou kada su se napadači velikom brzinom kombijem zaleteli u pešake na London Bridžu i noževima napadali prolaznike na ulicama i u barova u Boror marketu usmrtivši sedam osoba i ranivši najmanje 48.

Nekoliko dana kasnije, Džulija je bila u slavnoj katedrali Notr Dam, kada je policija pucala u muškarca koji je čekićem nasrnuo na jednog od njih.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Raste broj žrtava u Barseloni! I Srpkinja na meti terorista!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track