(VIDEO) DA LI SU OVDE TERORISTI SPREMALI KRVAVI NAPAD U BARSELONI: Dan pre pokolja eksplodirala kuća, a u njoj bilo 20 plinskih boca punih propana
Foto: Twitter Printscreen

(VIDEO) DA LI SU OVDE TERORISTI SPREMALI KRVAVI NAPAD U BARSELONI: Dan pre pokolja eksplodirala kuća, a u njoj bilo 20 plinskih boca punih propana

Planeta -

Teroristički napad u Barseloni mogao je biti krvaviji sa još više žrtava da se ostvario pakleni plan terorista koji su u jednoj kući spremali paklenu napravu, koja se verovatno greškom jednog od terorista aktivirala dan pre pokolja.

foto: Twitter Printscreen

Naime, u malom španskom gradiću Alkanaru koji se nalazi 200 južno od Barselone u sredu kasno uveče meštane je uznemirila stravična eksplozija. Jedna osoba je smrtno stradala, a šestoro njih je ranjeno. Policajci i vatrogasci ostali su u šoku kada su u ruševinama ugledali 20 metalnih boca punih gasa butan propan koji nekim čudom nisu eksplodirale.

Kasnije se ispostavila da je posle stravične eksplozije usledila još jedna kada je Hitna pomoć stigla na mesto događaja.

foto: Twitter Printscreen

Španska policija veruje da je eksplozija usledila dok su stanovnici razrušene kuće pripremali eksploziv i veruju da se u ruševinama nalazi još jedna kuća.

Video snimak snimljen posle eksplozije a objavljen na YouTube prikazuje da od kuće ništa nije ostalo.

- Eksplozija je bila veoma jaka, a istražioci još pronalaze ljudske ostatke - kazao je policijski izvor.

Komšiluk je španskim medijima ispričao da su kuću unajmila dvojica braće poreklom iz severne Afrike.

Šef mesne policije Hoze Luis Trapero potvrdio je medijima da policija veruje da je eksplozija u kući povezana sa napadima, a nikako ne može dati više od informacija..

(Kurir.rs/Jutranji list/Foto Printscreen Twitter)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track