OBRT U ISTRAZI: Vozač kombija smrti i dalje na slobodi!
Foto: AP, Foto: AP

NIJE UHVAĆEN

OBRT U ISTRAZI: Vozač kombija smrti i dalje na slobodi!

Planeta -

U Španiji se nastavlja istraga posle terorističkih napada. Policija je identifikovala tela trojice od petorice napadača u Kambrilsu, a u toku je potraga za vozačem kombija-ubice.

Policija veruje da je vozač kamiona koji je usmrtio ljude u centru Barselone, 22-godišnji Junes Abujakub, živ i u bekstvu, pa je organizovana potera po celoj Španiji.

"Verujemo da je vozač kamiona koji je pokosio ljude u ulici La Rambla napustio vozilo pešice i, koliko znamo, on je naoružan. Organizovali smo poteru za njim. On i drugi osumnjičeni su već neko vreme planirali nove, veće napade po Španiji“, ističe Hosep Ljuis Trampero iz katalonske policije.

Musa Ukabir, koji je ranije imenovan za glavnog osumnjičenog za napad u Barseloni, ubijen je tokom okršaja sa policijom u Kambrilsu, zapadno od Barselone. Od ubijenih, mahom turista, u Barseloni, identifikovane su do sada četiri osobe, uglavnom stranci.

U prestonici Katalonije i dalje se odaje pošta stradalima. Na aveniji La Rambla građani su sinoć zapalili sveće i pisali poruke u znak sećanja na ubijene.

U terorističkim napadima u Španiji poginulo je 14, a povređeno više od 100 ljudi.

(Kurir.rs/ Sputnjik Srbija)

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track