(VIDEO) JEZIVO UBISTVO U DANSKOJ: Novinarka otišla na podmornicu da uradi intervju, a pronađena raskomadana, bez glave, ruku i nogu!
Foto: Foto TV2 DANMAR, Printscreen YouTube

ubica promenio priču

(VIDEO) JEZIVO UBISTVO U DANSKOJ: Novinarka otišla na podmornicu da uradi intervju, a pronađena raskomadana, bez glave, ruku i nogu!

Planeta -

Obezglavljeni ženski torzo pronađen je u zalivu kod Kopenhagena gde je danska policija tragala za švedskom novinarkom Kim Val čiji je nestanak prijavila njena porodica.

Trup bez glave, nogu i ruku otkriven je samo nekoliko sati nakon što je danski preduzetnik Peter Madsen (46) osumnjičen za ubistvo 30-godišnjakinje rekao policiji da je umrla dok je bila s njima na njegovoj podmornici.

Madsen (46) tvrdi da je Val umrla nesretnim slučajem i da je posle toga ostavio u moru, promenivši prethodni iskaz da je iskrcao živu u Kopenhagenu.Trup je ugledao biciklist koji je prolazio zalivom Koge, upravo na mestu gde je Madsen rekao da je 'ispustio' telo mrtve novinarke.

Val je poslednji put viđena 10. avgusta na podmornici 'UC3 Nautilus' koju je sagradio Madsen, ali je on sve do ponedeljka insistirao da je iste večeri i iskrcao na kopno.

Madsena je pokupila danska mornarica 11. avgusta kada je njegova podmornica potonula u luci. Kimina porodica prijavila je njen nestanak, a danski istražioci su saopštili da su pronašli dokaze da je podmornica namerno potopljena, očigledno da bi Madsen sakrio tragove ubistva, a ne zbog kvara kako je tvrdio.

Val je bila švedska frilens novinarka koja je živela na dve adrese, u Njujorku i u Kini, a već je izveštavala za Njujork tajms, Gardian, Tajm i Vajs. Na Madsenovu podmornicu došla je kako bi napisala priču o preduzetniku i vlasniku jedne od najvećih privatnih podmornica na svetu, dugoj 18 metara, u koju je uložio najmanje 200 hiljada dolara.

On je policiji posle hapšenja tvrdio da nije ubio novinarku, nego je iskrcao blizu restorana na obližnjem ostrvu nekoliko sati pre potonuća. Međutim, sad je promenio priču, ali nije jasno šta se dogodilo na podmornici i zašto je ubio Kim.

Kurir.rs/jutarnji.hr

Foto TV2 DANMAR, Printscreen YouTube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Dogorelo do nokata! Radnici Goše protestovali pred Vladom Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track