(VIDEO) ONA JE MISTERIJA ZA LEKARE: Niko ne zna od čega boluje Kejt (9)!
Foto: Printscreen Youtube

prošla je bezbroj pregleda

(VIDEO) ONA JE MISTERIJA ZA LEKARE: Niko ne zna od čega boluje Kejt (9)!

Planeta -

Devetogodišnja Kejt Renfro pati od izuzetno retkog poremećaja koji zbog toga još nema ni zvanično ime.

Lekari pokušavaju svim silama da otkriju o čemu je reč, ali za sada još ne uspevaju da identifikuju njeno stanje i čak razmišljaju da ovaj poremećaj nazovu po Kejt. Majka devojčice kaže da čeka dijagnozu još od rođenja svoje ćerke. Njoj je odmah dijagnostikovana megalencefalija, abnormalan rast mozga.

"Lekari još uvek pokušavaju da otkriju šta je sa Kejt. U šestom mesecu trudnoće rečeno mi je kakve će probleme imati moje dete, ali ni dan-danas ne znamo o čemu je reč i zbog čega Kejt ima takvo lice. Bila je na nekoliko operacija i skinuto joj je samo masno tkivo" kaže mama Endži.

Kejt je do sada imala mali milion pregleda, analiza, ali i dalje ostaje misterij od čega boluje ova devetogodišnjakinja sa Floride. Imala je operaciju mozga, uklanjanju su joj dve ciste i mandula i urađena korekciji obraza, ušiju i jezika. Pohađa osnovnu školu za decu sa poteškoćama u razvoju, no sposobna je za rad na računaru uz pomoć svojih učitelja.

"Njena najbolja osobina je karakter i osmeh", kaže starija Kejt Megan (18). Majka dodaje da Kejt voli život bez obzira na sve teškoće, a njeno stanje i dalje ostaje medicinska misterija.

"Mi ćemo joj ulepšati život koliko god je to moguće, a ona neka nam sve to vrati svojim prekrasnim osmehom", kaže njena mamam.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto printscreen youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track