SPREMNI ZA RAT! TRAMP PORUČIO: Ako dođe do toga, razorićemo Severnu Koreju!
Foto: Profimedia i Reuters i Printscreen/ Facebook, Foto: Profimedia, Reuters, Printscreen Facebook

ODLUČAN

SPREMNI ZA RAT! TRAMP PORUČIO: Ako dođe do toga, razorićemo Severnu Koreju!

Planeta -

SAD su "potpuno spremne“ na vojnu opciju rešenja situacije na Korejskom poluostrvu, koja će biti razarajuća za Severnu Koreju, saopštio je američki predsednik Donald Tramp na zajedničkoj konferenciji za štampu sa predsednikom Vlade Španije Marijanom Rahojem u Beloj kući.

Tramp je izjavio da je vojna opcija rešenja konflikta u Severnoj Koreji kao i pre moguća, ali da nije poželjna, jer bi bila razarajuća.

"Mi smo potpuno spremni za drugu opciju, koju ne želimo. Međutim, ako napravimo izbor u korist ove opcije, on će biti razarajući za Severnu Koreju. Ona se zove vojna opcija. Ako budemo morali da je iskoristimo, uradićemo to“, rekao je Tramp.

On je naglasio da je situacija sa Severnom Korejom mogla biti rešena jednostavnije pre nekoliko godina.

"Prethodna administracija mi je ostavila taj nered i ja ću ga rešiti“, dodao je Tramp.

Predsednik SAD je izrazio nadu da će države-članice EU slediti američku politiku i uvesti sankcije venecuelanskim vlastima. On je dodao da narod Venecuele „trpi glad, siromaštvo i opasnu političku nestabilnost pod represivnim socijalističkim režimom Madura“.

Ranije je Ministarstvo finansija SAD objavilo da uvodi sankcije protiv osam banaka Severne Koreje i 26 lica koje ih predstavljaju u različitim državama. Sankcije su uvedene zbog severnokorejskog rada na raketnom i nuklearnom programu, čime krše sankcije SB UN.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: Profimedia i Reuters i Printscreen/ Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 28. EPIZODA: Patriot PAC-3 - ovim će Japanci će obarati Kimove rakete

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track