PUTOVAO U SIRIJU, PA NAVUKAO BES KOLEGA: Predsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope dao ostavku posle skandala
Foto: Fonet

NAVEO JE LIČNE RAZLOGE

PUTOVAO U SIRIJU, PA NAVUKAO BES KOLEGA: Predsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope dao ostavku posle skandala

Planeta -

Parlamentarna skupština Saveta Evrope zvanično je potvrdila ostavku Pedra Agramunta, a vršilac dužnosti predsednika ovog tela biće prvi potpredsednik, Britanac Rodžer Gejl.

"Pedro Agramunt danas je objavio da daje ostavku na mesto predsednika Parlamentarne skupštine Saveta Evrope", navedeno je u saopštenju.

Agramunt je naveo da je odlučio da napusti funkciju iz ličnih razloga, ali će ostati u Skupštini kao šef španske delegacije.

Agramuntov saradnik je naveo da je na njegovu odluku uticala činjenica da su u Skupštini usvojene nedemokratske mere koje su obesmislile njegov mandat, te da u takvim uslovima on ne može da ispunjava svoje obaveze kao predsednik.

Razmatranje predloga o njegovom smenjivanju bilo je planirano za 9. oktobar u Strazburu, ali diskusija sada neće biti održana.

Britanac Gejl će dužnost predsednika Parlamentarne skupštine Saveta Evrope vršiti do izbora novog predsednika.

"Predsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Agramunt, koji je ove godine leteo u Siriju kod (sirijskog predsednika Bašara) Asada avionom ruske vlade upravo je podneo ostavku. Odlučio je da ne čeka finalno glasanje u Skupštini, planirano za ponedeljak. Kao razlog je naveo zdravstvene probleme“, napisao je na Fejsbuku šef ukrajinske delegacije u ovoj organizaciji Vladimir Arjev.

Skandal u vezi s Agramuntom nastao je na aprilskom zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope kada su ga evropski poslanici kritikovali zbog martovskog putovanja u Siriju.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šokantni obrt u istrazi ubistva Jelene Marjanović! Otkriven ključni svedok?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track