AMBASADA RUSIJE ISMEJALA BRITANSKOG NOVINARA:  Trebalo bi da proba da poleti u svemir pomoću ajfona!
Foto: printscreen infomediabalkan.com

bruka tajmsa

AMBASADA RUSIJE ISMEJALA BRITANSKOG NOVINARA: Trebalo bi da proba da poleti u svemir pomoću ajfona!

Planeta -

Ambasada Rusije u Velikoj Britaniji ismejala je britanskog novinara Žila Vitela koji je kritikovao rusku svemirsku tehnologiju.

Vitel je za list "Tajms" napisao esej posvećen prvom britanskom astronautu na Međunarodnoj svemirskoj stanici Timu Piku. Pik je u intervjuu priznao da je "veliki ljubitelj Bajkonura ili barem sovjetske tehnologije", što je novinar primetio.

"Od pada komunizma nije se izmenilo gotovo ništa što Rusi koriste za ulazak u orbitu. Oni su usavršili računare na svojoj najboljoj raketi — 'Sojuzu', ali on i dalje ima manju jačinu od ajfona", napisao je Vitel.

Ambasada Rusije u Londonu odgovorila je na tu izjavu na svom nalogu na Tviteru.

"Možda bi onda Vitel trebalo da proba da poleti u svemir pomoću ajfona, a ne zastarelog 'Sojuza'", komentarisale su ruske diplomate.

U nastavku se navode reči samog britanskog astronauta koji je pohvalio "Sojuz".

"Oni (Rusi) usavršavaju svu tehniku i to se tiče 'Soujza'. Ta raketa je kao tenk — sa velikim rezervoarom to je najpouzdaniji i najbezbedniji način da

se dođe u svemir", dodao je Pik.

Ovo nije prvi put da Ambasada reaguje na članke novinara "Tajmsa". Tako su diplomate ismejale kolumnistu Najla Fergusona, koji je izračunao koliko je koštalo "mešanje Rusije" u američke izbore, i kritikovale su kolumnistu Davida Aronoviča zbog neosnovanih tvrdnji o "neprivlačnosti" Rusije, prenosi Sputnjik.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track