(VIDEO) HILARIN HOLIVUDSKI FINANSIJER SPOPADAO GLUMICE: Ona se šokirala, ali tek posle napada opozicije!
Foto: Fonet/AP

davao demokratama šakom i kapom

(VIDEO) HILARIN HOLIVUDSKI FINANSIJER SPOPADAO GLUMICE: Ona se šokirala, ali tek posle napada opozicije!

Planeta -

Bivša predsednička kandidatkinja američkih demokrata Hilari Klinton osudila je danas ponašanje holivudskog producenta Harvija Vajnstajna, koji je finansirao njene izborne kampanje kao i kampanje brojnih demokrata prethodnih godina.

"Šokirana sam i zgrožena zbog otkrića o Harviju Vanjstajnu. Ponašanje koje su opisale žene ne može se tolerisati. Njihova hrabrost i podrška drugih presudni su za okončanja ovakve vrste ponašanja", izjavila je Hilari Klinton u saopštenju koje je preko Tvitera objavio njen portparol.

Njena osuda usledila je pet dana od objavljivanja u Njujork tajmsu detaljne istrage u kojoj se Harvi Vajnstajn optužuje da je godinama seksualno uznemiravao žene, kao i samo nekoliko sati pošto ga je glumica Ejža Ardjento optužila za silovanje. Nekoliko žena, medju kojima glumice Ešli Džad i Rouz MekGouven, navele su da ih je Vajnstajn seksualno uznemiravao obećavajući da će zauzvrat podsticati njihove karijere.

Ćutanje istaknutih demokrata, kao što su Hilari Klinton i Barak Obama, na ova otkrića o Vajnstajnu, finansijeru Demokratske partije, primetili su mediji a osudila je američka desnica optužujući demokrate za hipokriziju o seksulanom uznemiravanju. Obama se za sada o ovoj temi nije oglasio.

Harvi Vajnstajn finansirao je Demokratsku stranku i njene kandidate a posebno je lično priredjivao ekskluzivne prijeme da prikupi velike sume novca za Hilari Klinton i za Baraka Obamu.

Vajnstajn je otpušten iz upravnog odbora producentske kuće Vajstajn kompani (Weinstein Company) čiji je jedan od osnivača, saopštila je juče ta kompanija. Vajnstajn i njegov brat Bob, osnivači su filmske distributerske kuće Miramaks i kompanije Vajnstajn.

Kurir.rs/Beta AP

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track