(VIDEO) NAJBIZARNIJE  GROBLJE NA SVETU: Samo odabrane sahranjuju u luksuznim zgradama sa klima uređajima i neprobojnim staklom
Foto: Youtube screenshot/Stories

ZA OPASNE MOMKE

(VIDEO) NAJBIZARNIJE GROBLJE NA SVETU: Samo odabrane sahranjuju u luksuznim zgradama sa klima uređajima i neprobojnim staklom

Planeta -

Snimak načinjen iz automobila pokazuje groblje negde u Meksiku na kome se sahranjuju samo narko-bosovi.

Preminuli visoki članovi kartela dobijaju smeštaj u luksuzno opremljenim zgradama, od kojih mnoge imaju klima uređaje, beprobojna stakla i čak dnevni boravak za članove porodice.

Grandiozne zgrade imaju ugrađene sisteme bezbednosti. Kaže se da cene za zapanjujuće pogrebne kuće iznose 300.000 dolara, ali identiteti mnogih preminulih ostaju anonimni.

"To je izraz moći koju su nekada imali i manifestacija njihove želje za večnosti, što je prirodno u svakom čoveku", rekao je Huan Mail Aiala, profesor filozofije na Autonomnom univerzitetu Sinaloa, gradu koji je središte ozlogašenog kartela. "To je takođe demonstracija za one koji ih nadžive da je ovaj čovek važan." Hiljade ljudi je videlo snimak otkako je postavljen na Jutjub.

"Kao Meksikanka, sramota me je zbog ovog videa", napisala je jedna gledateljka. "Imam previše rođaka koji vole ovaj ološ, krvopije". "Sećaš se kad smo mislili da je gangsta kul? Nadamo se da će taj odnos prema njima nestati baš kao što je to bio slučaj sa nama." Drugi posetilac je napisao: "Vau, neki od njih su lepši od moje stvarne kuće. Bizarno."

Kurir.rs/Daily Star

Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja