(FOTO,VIDEO) OPŠTI HAOS U KIJEVU: Policija napala demonstrante koji protestvuju protiv vlasti
Foto: EPA

haos

(FOTO,VIDEO) OPŠTI HAOS U KIJEVU: Policija napala demonstrante koji protestvuju protiv vlasti

Planeta -

U centru Kijeva u blizini zgrade Vrhovne rade počeli su sukobi između demonstranata i policije. U neredima je povređen najmanje jedan policajac. Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine saopštilo je da se preduzimaju mere za stabilizaciju situacije.

foto: EPA

​Nekoliko desetina demonstranata sa šatorima šetalo je Ulicom Hruševskog prema zgradi Vrhovne rade. Policajci i gardisti blokirali su im put. Između policije i demonstranata počela je tuča tokom koje su demonstranti oštetili metalne barijere, kao i okvir za detekciju metala. Osim toga, demonstranti su oduzeli nekoliko metalnih štitova od pripadnika policije.

foto: EPA

Učesnici mitinga izjavili su za Sputnjik da su nepoznate osobe tokom sukoba prskale neki gas. Nekoliko demonstranata obratilo se za pomoć lekarima i oni su odvezeni ambulantnim kolima. Jedan demonstrant bio je bez svesti i njega su takođe odvezli lekari.

​Danas se ispred Rade održava masovni protest koji su organizovale brojne ukrajinske političke snage, uključujući i partiju bivšeg predsednika Gruzije, bivšeg guvernera Odeške oblasti Mihaila Sakašvilija, Pokret novih snaga.

Demonstranti zahtevaju ukidanje poslaničkog imuniteta, stvaranje antikorupcijskog suda i izmenu izbornog zakonodavstva. Neki učesnici mitinga objavili su da nameravaju da „ostanu koliko god je potrebno, čak i noću“.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track