(VIDEO) ZATOČENI KANAĐANIN ŠOKIRAO SVET: Talibani su nas mučili 5 godina, a ipak smo rešili da imamo decu u tom paklu! Evo zašto!
Foto: Reuters, Foto: Reuters

BIVŠI ZAROBLJENIK

(VIDEO) ZATOČENI KANAĐANIN ŠOKIRAO SVET: Talibani su nas mučili 5 godina, a ipak smo rešili da imamo decu u tom paklu! Evo zašto!

Planeta -

Pošto su pet godina proveli u zatočeništvu u Avganistanu, Kanađanin Džošua Bojl i njegova supruga Kejtlin Kolman i troje dece koja su rođena u zatočeništvu, spaseni su u sredu u akciji pakistanskih snaga.

Bojl rekao je da su on i njegova supruga odlučili da imaju decu u zatočeništvu, jer su oduvek želeli da imaju veliku porodicu.

Oni su u zarobljeništvu proveli pet godina.

"Bili smo taoci i imali smo dosta vremena. Oduvek smo želeli veliku prodicu i nismo želeli da traćimo vreme. Kejt je u 30-im godinama i sat je otkucavao. Pomislili smo: Hej, hajde da izvučemo najbolje iz ove situacije i makar da odemo kući sa većim začetkom naše porodice iz snova", rekao je on.

Bojl je rekao da njihova deca sada imaju četiri i dve godine, a najmlađe dete oko šest meseci.

"Iskreno, oduvek smo želeli da imamo porodicu od petoro, desetoro, dvanaestoro dece...Mi smo Irci, haha", napisao je on u odgovoru za AP.

Bojl i Kolman izgubili su svaki kontakt s porodicom 2012. kada su krenuli da putuju Rusijom i državama bivšeg Sovjetskog Saveza nakon čega su došli do planinskog područja kraj Kabula.

Kazao je da je otet dok je pokušavao da dostavi pomoć meštanima u području koje su kontrolisali talibani, a do koga nisu mogle doći 'ni nevladine organizacije, ni humanitarni radnici ni tamošnja vlast'.

U trenutku otmice, njegova supruga je bila trudna, a u zatočeništvu je rodila četvoro dece. Bojl je ispričao da su mu suprugu godinama silovali čuvari dok su nadređeni gledali i da su ubili njihovu tek rođenu ćerku.

Kurir.rs/ Toronto Star

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track