(VIDEO) VAŠINGTON SE PONOVO SPREMA ZA INVAZIJU: Glavni grad SAD na udaru nepobedivih glodara!
Foto: Vikipedija

šokantno

(VIDEO) VAŠINGTON SE PONOVO SPREMA ZA INVAZIJU: Glavni grad SAD na udaru nepobedivih glodara!

Planeta -

Glavni grad SAD je poznat po svojoj prelepoj arhitekturi i istorijskim znamenitostima. I prema najnovijim istraživanjima - po pacovima. Vašington je peti na listi gradova SAD sa najvećom populacijom opasnih glodara. Listu je sastavila kompanija Orkin. Na vrhu liste su Čikago, Njujork i Los Anđeles. U objavljivanju svojih najnovijih otkrića, Orkin je podsetila ljude da je "početak sezone glodara".

"Kako vreme postaje hladnije, neželjene štetočine poput pacova i miševa traže hranu, vodu i sklonište da prežive zimu", saopštila je kompanija.

Svake godine više od 20 miliona glodara ulazi u domove, navodi Nacionalna asocijacija za upravljanje štetočinama. "Rupa kroz koju pacovi mogu da uđu je veličine novčića od 25 centi, dok su miševi koji mogu da se uklope kroz rupu veličine novčića od pet centi", tvrdi Džon Kejn entimolog i tehnički direktor Orkina. Orkin tvrdi da glodari mogu da izazovu puno problema, uključujući kontaminaciju hrane i prenošenje bolesti kroz izmet i urin. Oni mogu uzrokovati pukotine u temeljima kuće. A glodanjem mogu naštetiti žicama u podrumima, tavanima i vozilima. Prema Orkinu, oko 25 procenata "neobjašnjivih požara potiče od glodara".

Kurir.rs/Washington Post

Foto: Vikipedija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track