ŠOK! OVAJ SPIS PREDVIĐA UBISTVO PREDSEDNIKA SAD: Razlog je Severna Koreja, ali oni ne stoje iza atentata!
Foto: Facebook

drama u beloj kući

ŠOK! OVAJ SPIS PREDVIĐA UBISTVO PREDSEDNIKA SAD: Razlog je Severna Koreja, ali oni ne stoje iza atentata!

Planeta -

Deset izdavača odbilo je objaviti triler u kojem se radnja odvija tako da nastaje zavera kako bi se ubio američki predsednika nakon što on zapreti nuklearnim ratom Severnoj Koreji. Knjiga je napisana odmah nakon što je Donald Tramp preuzeo svoj mandat u Beloj kući, donosi Biznis Insider.

U svom mračnom predviđanju razvoja aktuelne svetske politike Gardianov kolumnista Džonathan Fridlend napisao je "Ubiti predsednika" po pseudonimom Sam Borne. Roman prati predsednikovog savetnika bliskog beloj rasističkoj ekstremnoj desnici, grupi zaverenika kojima su meta ilegalni useljenici na jugozapadu SAD-a, a u romanu se predsednikova kći naziva "Princezom".

Roman je bio gotov samo 72 sata nakon što je Tramp proglašen predsednikom i osam mjeseci pre njegovog sukoba sa Severnom Korejom, odnosno pre nego što je postala pretnja da Tramp zarati sa Kimom Džong-unom.

U svojoj poslednjoj kolumni u Gardianu Friland je napisao: "Lestvica je u Trampovom slučaju postavljena tako nisko da se svaki novi dan u kojem on nije pritisnuo dugme za nuklearni sukob protiv udaljenog suparnika, smatra bonusom."

Deset američkih uzdavača odbilo je da štampa knjigu nakon osude fiktivnog dela koje najavljuje ubistvo predsednika. U SAD je protivzakonito pretiti ubistvom predsednika, čak i u slučaju kad je neverojatno da bi se to ikada ostvarilo. Fridlandov agent je za Njujork tajms rekao da na plodno tlo nije pao ni predlog da se ublaži naslov; "Zavera protiv predsednika".

Freedland insistira da je u knjizi reč o fikciji i da je nena namera isključivo da propituje moralne sumnje sa kojima se suočavaju službenici u Beloj kući, suočeni sa situacijom u kojoj predsjednik SAD-a juri prema globalnom nuklearnom ratu. U ovom trileru njegovi pomoćnici zaključuju da je ubistvo najbolja opcija u takvoj situaciji.

Kurir.rs/Express.hr

Foto: Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Horor kod Kikinde! Sin godinama živi u kavezu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track