MASAKR U ŠKOLI: Dečak (14) ubio dva učenika, četvoro ranio
Foto: Reuters

Pucnjava u Brazilu

MASAKR U ŠKOLI: Dečak (14) ubio dva učenika, četvoro ranio

Planeta -

Napadač je sin policajca i upotrebio je očev službeni pištolj. Učenik, koji je nepovređen pobegao kada je došlo do pucnjave, rekao je da je osumnjičeni trpeo vršnjačko nasilje i da su ga nazivali "smrdljivkom" jer navodno nikada nije koristio dezodorans

GOJANIJA - Četrnaestogodišnji učenik privatne škole u Brazilu pucao je u petak iz pištolja u učionici i ubio dva učenika, a četvoro ranio, posle čega je uhapšen, saopštile su lokalne vlasti.

Zvaničnik policije u gradu Gojanija u državi Gojas u centralnozapadnom delu Brazila, Marselo Granža, rekao je da se pucnjava dogodila u prestižnoj privatnoj školi, a tinejdžer je u pritvoru, prenosi AP.

Granža je naveo da je napadač sin policajca i da je upotrebio očev službeni pištolj.

Učenik, koji je nepovređen pobegao kada je došlo do pucnjave, rekao je novinskom portalu G1 da je osumnjičeni trpeo vršnjačko nasilje i da su ga nazivali "smrdljivkom" jer navodno nikada nije koristio dezodorans.

Isti učenik je naveo da je za vreme školskog odmora napadač izvadio pištolj iz ranca i počeo nasumično da puca, a svi su počeli da beže iz učionice.

Policijski inspektor Luis Gonzaga Žunior rekao je za G1 da je profesor pomogao da se spreči i veća tragedija.

"Napadač je imao još municije. Rekao nam je da je planirao da ubije sve u učionici, uključujući sebe. Profesor mu je prišao i ubedio ga da spusti oružje", naveo je inspektor.

Očevici su za isti brazilski portal rekli da je u učionici u to vreme bilo oko 30 učenika.

"Rekao nam je da je znao gde mu roditelji drže pištolj. Sakrio ga je u ranac i izvukao u školi", rekao je inspektor.

Ovo krvoproliće je šokiralo Brazil, gde pucnjave među učenicima, kakve se često dešavaju u SAD, nisu uobičajena pojava, navodi AFP.

Međutim, Brazil je jedna od najnasilnijih zemalja u svetu, sa oko 60.000 ubistava godišinje, navodi francuska agencija, napominjući da su među žrtvama često deca pogođena zalutalim mecima u pretrpanim favelama ili u školama.

Ranije ovog meseca, čuvar vrtića koji navodno boluje od mentalnog poremećaja namerno je zapalio tu ustanovu, usmrtivši devetoro dece i vaspitačicu, nakon čega je izvršio samoubistvo, a oko 40 osoba povređeno je u požaru, podseća francuska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja