(VIDEO) JOŠ JEDAN MOĆNIK OPTUŽEN ZA ZLOSTAVLJANJE: Prišao mi je s leđa i pritisnuo polni organ uz moje telo!
Foto: Profimedia i Printscreen/ Youtube, Foto: Profimedia, Youtube

PROGOVORILE ŽRTVE

(VIDEO) JOŠ JEDAN MOĆNIK OPTUŽEN ZA ZLOSTAVLJANJE: Prišao mi je s leđa i pritisnuo polni organ uz moje telo!

Planeta -

Poznati američki novinar, Mark Halperin, seksualno je zlostavljao pet žena dok se nalazio na visokoj poziciji pri ABC Newsu.

Ovu priču CNN-u je ispričalo pet različitih žena, a potvrdilo ju je još nekoliko osoba, koje, kako kažu, nisu bile žrtve zlostavljanja, ali su znale šta se događa.

"Tokom tog razdoblja imao sam nekoliko veza s koleginicama, nekima od njih bio sam nadređen. Sada, iz njihovih navoda, shvatam da je moje ponašanje bilo neprihvatljivo i da sam povredio neke ljude. Zbog toga mi je iskreno žao", rekao je Halperin.

Halperin (52) trenutno radi kao politički analitičar za NBC News, a radio je na mnogim poznatim TV stanicama.

Žene koje su se obratile CNN-u kažu kako ih je u više navrata zvao na seks, a jednu je, kaže, ljubio i pipkao uprkos njenom protivljenju. Tri žene su rekle kako se na njih oslanjao i trljao penis o njih za vreme erekcije (bio je obučen).

Halperin je odbacio optužbe o pipkanju i trljanju genitalija o tri žene.

"Išla sam po sok i on mi je prišao, zgrabio me, poljubio i uhvatio za grudi. Smrzla sam se. Nisam znala što da radim", rekla je CNN-u jedna žena koja je, kao i njene koleginice, želela da ostane anonimna kako bi izbegla dalje neprijatnosti. Njene optužbe potvrdila je i tadašnja koleginica koja je videla vidno potresenu tog dana.

Druga napastovana žena ispričala je sličnu priču.

"Prvi sastanak koji sam ikad imala s njim bio je u njegovoj kancelariji. Sedela sam na stoilci nasuprot njegovog stola kad mi je prišao s leđa i naslonio se na mene. Njegov penis dodirivao mi je rame. Bila sam u potpunom šoku, ni ne sećam se kako sam otišla", ispričala je.

Halperin je zbog svog položaja i veza dugo bio među najuticajnijim američkim novinarima. Sada se privremeno povukao sa svakodnevnih dužnosti na NBC.

Kurir.rs/ Beta-AP

Foto: Profimedia i Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track