(VIDEO) PUĐDEMONOVA VARKA: Dok je izgledalo da se narodu obraća uživo u programu, mediji ga našli na nekom sasvim drugom mestu kako ispija vino
Foto: EPA

MOŽDA JE BIO NA DVA MESTA U ISTO VREME

(VIDEO) PUĐDEMONOVA VARKA: Dok je izgledalo da se narodu obraća uživo u programu, mediji ga našli na nekom sasvim drugom mestu kako ispija vino

Planeta -

Sada već smenjeni lider Katalonije, Karles Puđdemon, obratio se uživo putem kanala TV3 i pozvao građane da se demokratski suprotstavi odluci merama Španije da preuzme kontrolu nad regionalnom vladom.

Međutim, pojedini mediji ističu da se radi o unapred snimljenom snimku, a televizija La Sexta je baš u vreme emitovanja govora našla Puđdmeona u jednom restoranu kako ispija vino.

Navodi se da je španski kanal u vreme njegovog obraćanja prikazao živi snimak iz bara u Puđdemonovom rodnom gradu Djironi na kojem se vidi kako on tu ruča i kako ga povremeno u tome prekidaju meštani koji traže selfi sa njim.

Madrid na taj način još više želi da diskredituje Puđdemona, a on je ostao pri svome u nepriznavanju odluke Madrida da aktivira član 155.

"Veoma je jasno da najbolji način odbrane onoga što je do sada ostvareno jeste demokratsko suprotstavljanje članu 155 (španskom ustava)", kazao je.

Španski list "Pais" preneo je, pozivajući na izvore u vladi u Madridu, da je kabinet premijera Marijana Rahoja "ne pridaje vrednost stavovima Puđdemona" i da "upućuje na sudije".

Ovaj dnevnik i agencija AP ističu da je Puđdemon tokom kratkog, sada već spornog, televizijskog obraćanja putem regionalne televizije TV3, koje je trajalo svega tri minuta, stajao iza zastava Katalonije i Evropske unije i da nije bilo zastave Španije.

Kurir.rs

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo zbog čega je pijani vozač jutros gazio ljude u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track