(FOTO) RUSKA MANEKENKA (14) KOJA JE UMRLA NA REVIJI NEMA MIRA NI U SMRTI: Roditelji male Vlade nemaju para da dođu po njeno telo, Kinezi će je kremirati!
Foto: Printscreen Facebook

surova pista

(FOTO) RUSKA MANEKENKA (14) KOJA JE UMRLA NA REVIJI NEMA MIRA NI U SMRTI: Roditelji male Vlade nemaju para da dođu po njeno telo, Kinezi će je kremirati!

Planeta -

Četrnaestogodišnja ruska manekenka Vlada Đuba, koja se srušila posle 13-očasovnog modnog maratona u Šangaju, pala u komu i posle dva dana preminula, najverovatnije će biti kremirana, a njeni posmrtni ostaci biće za mesec dana vraćeni kući.

Iako se prvo tvrdilo da je Vlada imala meningitis, novi nalazi ustanovili su da je preminula od septikemije, bolesti kod koje patogeni mikroorganizmi ili njihovi otrovi prodiru u krv i zadržavaju se u njoj.

Agencija za koju je devojčica radila demantovala je optužbe da je tinejdžerka umrla od iscrpljenosti. Ali mediji pišu da su devojke bile u gotovo ropskom odnosu i da nisu smele da se jave lekaru u strahu da ne izgube ugovore.

Majka preminule manekenke, Oksana, rekla je da je ćerka pozvala telefonom i rekla: "Mama tako sam užasno umorna, samo mi se spava." Zabrinuta majka pokušala je odmah da otputuje u Kinu , međutim dok su joj kineske vlasti izdale vizu njena ćerka je već bila mrtva.

Tada je izbilo na videlo da je maloj Vladi posle plaćanja smeštaja, hrane i avionskih karata, ostalo samo sedam evra. Njeni roditelji ne mogu da plate avionsku kartu za Šangaj, pa će njihovo dete na poslednje putovanje ispratiti kineski službenici.

Tinejdžerka je umrla nepune dve nedelje pre svog 15. rođendana. U Kini osobe mlađe od 16 godina mogu da rade u određenim sektorima ukoliko za to dobiju zvaniču dozvolu. Mnoge manekenke dolaze u Kinu iz Sovjetskog Saveza kako bi izgradile karijeru u surovoj manekenskoj branši.

Državni pravobranilac za ljudska prava iz Moskve preuzeo je slučaj kako bi u potpunosti razjasnio okolnosti koje su dovele do smrti devojčice.

Kurir.rs/Heute.at/24sata.hr

Foto printscreen facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja