(FOTO) OVO JE TA FOTOGRAFIJA: CIA otkrila nove dokaze da je Hitler posle rata živeo u Južnoj Americi
Foto: Printscreen CIA/Scribd

NOVA DOKUMENTA

(FOTO) OVO JE TA FOTOGRAFIJA: CIA otkrila nove dokaze da je Hitler posle rata živeo u Južnoj Americi

Planeta -

Novootkrivena dokumenta američke Centralne obaveštajne službe pokazuju da je Amerikanci imali dojave da je vođa Trećeg rajha, Adolf Hitler, živeo u Južnoj Americi 1955. godine - čak deset godina pošto je izvršio samoubistvo.

foto: Printscreen CIA/Scribd

Naime, službena dokumenta otkrivaju da je Filip Sitroen, bivši esesovac, 1954. godine rekao špijunima da firera redovno viđa u Kolumbiji i da je Hitler radio u jednoj brodskoj kompaniji pre nego što je otišao za Argentinu. Navodno je živeo u gradu Tunja, severno od Bogote.

foto: Printscreen CIA/Scribd

Kao dokaz, u izveštaju je priložena i Sitroenova fotografija sa Hitlerom, koji je tada bio u srednjim pedesetim godinama. Dok su se agenti smislili da preduzmu neku akciju, Hitler je navodno u januaru 1955, otišao u Argentinu.

O toj fotografiji se zna i pričalo se o njoj, ali CIA ju je tek sad prvi put objavila.

Ova novootkrivena dokumenta pokazuju kako su strahovi Amerike o Hitlerovom preživljavanju bili dovoljno ozbiljni da inkrimišuća dokumenta povuku natrag u SAD.

foto: Printscreen CIA/Scribd

Naime, dokument koji je potpisao šef kancelarije CIA u Karakasu (Venecuela), Dejvid Briksnor, poslan je 1955. u Vašington zajedno s ovom Sitroenovom fotografijom. U dokumentu piše da je fotografija snimljena "ne tako davno".

Također, u dokumentima piše da je Sitroen strahovao da saveznici više neće moći suditi Hitleru za ratne zločine jer je od rata već bilo prošlo deset godina.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto: Printscreen CIA/Scribd

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kenedi je živ ili su ga ubili iluminati! 10 senzacionalnih teorija zavere o atentatu na DŽFK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track