EGIPATSKA VODITELJKA U NEMILOSTI: Pomenula seks van braka u emisiji, sledi joj robija
Foto: Facebook/Doaa Salah

ugrozila moral

EGIPATSKA VODITELJKA U NEMILOSTI: Pomenula seks van braka u emisiji, sledi joj robija

Planeta -

Egipatska voditeljka Doa Salah osuđena je na tri godine zatvora zbog neverovatne optužbe za narušavanje javnog morala i pristojnosti.

Salah je, naime, u epizodi svoje emisije “Maa Dody” (S Dody) na temu “Samohrana majka” pitala svoje gledaoce jesu li razmišljali o seksu pre braka i sugerisala da bi žena mogla da uđe u brak samo da bi dobila dete i potom da se razvede.

Osuđena zbog ideja koje "prete samom tkivu egipatskog života"

Sud u Kairu u presudi je naveo da ideje koje je iznela u svojoj emisiji “prete samom tkivu egipatskog života", odnosno "jedinstvu egipatske porodice", prenose egipatski mediji. Seks pre braka smatra se tabuom u ovoj duboko tradicionalnoj, većinski muslimanskoj zemlji.

Salah je u svojoj emisiji, koju je vodila sa lažnim “trudničkim stomakom”, sugerisala da bi žena mogla da plati mužu za kratkotrajan brak sa svrhom dobijanja dece u braku, a uporedila je i situaciju u zapadnim zemljama , gde je veštačka oplodnja pomoću donacije sperme dozvoljena, s njenom zabranom u Egiptu.

Voditeljku je prvo njena televizijska kuća suspendovala na tri meseca zbog emisije koja je izazvala bes konzervativnih krugova, a potom je protiv nje podignuta i optužnica.

“Nisam nameravala podsticati ljude na nemoralna dela u svojoj emisiji ‘Samohrana majka’”, rekla je voditeljka sudu u svoju odbranu. Objasnila je da je vodila emisiju poput igrane serije i da je samo izrazila svoj stav.

Salah mora da plati i kaznu od 10.000 egipatskih funti (430 britanskih funti).Na presudu ima pravo žalbe pre nego postane pravosnažna. Sindikat medijskih profesionalaca saopštio je da će razmotriti žalbu na presudu svojoj članici.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Facebook

POGLEADAJTE BONUS VIDEO:

GLEDAOCI VRIŠTE, ONA PADA KAO SVEĆA! Poznatoj voditeljki pozlilo usred emisije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja