(VIDEO) JAPANSKE TIGRICE ČUVAJU MELANIJU: Ovo je specijalna policijska jedinica koja će obezbeđivati Prvu damu u Tokiju
Foto: Facebook/CNN

efikasno

(VIDEO) JAPANSKE TIGRICE ČUVAJU MELANIJU: Ovo je specijalna policijska jedinica koja će obezbeđivati Prvu damu u Tokiju

Planeta -

Japanska policija u Tokiju sastavila je specijalnu jedinicu određenu za bezbednost prve dame Melanije Tramp i drugih žena iz delegacije SAD koja će posetiti Japan, uključujući i predsedničku savetnicu Ivanku Tramp.

Prva dama u nedelju stiže u Japan u dvodnevnu posetu sa predsednikom Donaldom Trampom, dok je Ivanka Tramp sletela je u četvrtak u Tokio.

Ženska policijska jedinica, obučena u elegantna crna odela sa belim dugmadima, medijima je pokazala svoje veštine ispred Carske palate u Tokiju.

"Obično, koristeći ovu vrstu jedinice, policija pokušava da bude ne previše uočljiva", objasnio je analitičar CNN Džonatan Vakrov, bivši agent Tajne službe Sjedinjenih Država koji je bio dodeljen u jedinicu za zaštitu predsednika.

"Oni misle da je prijatnije imati jedinicu u kojoj su sve žene, a to nije neuobičajeno." Vackrov se priseća poseta azijskim zemljama u vreme njegove službe u zaštiti Mišel Obame, kada su takođe korištene jedinice sastavljene od žena.

Ova japanska jedinica je prvobitno formirana za potrebe Olimpijskih igara koje će se održati u Tokiju 2020.

"Operativno, ova jedinica je tek delić programa Tajne službe Sjedinjenih Država", rekao je Vackrov. "Oni nisu prva linija odbrane." Drugim rečima, ako se bilo šta desi na primer Prvoj dami, Tajna služba je prva na udaru.

Vackrov, međutim, napominje da lokalna policija na terenu pruža veliku uslugu kada je u pitanju obezbežene Trampa, koji će sledeće sedmice biti u Aziji. "Oni pomažu da se dobije pristup, kod jezičkih barijera i za opštu podršku", rekao je Vackrov.

Kurir.rs/CNN

Foto: Facebook CNN

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Mama je otišla da trči i nestala je u travi! Ovo je rekla mala Jana o ubistvu pevačice Jelene Marjanović!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track