JEMEN POTVRDIO DA SU GAĐALI SAUDIJCE: Ovo nije kraj, njihovi gradovi biće naša stalna meta
Foto: AP

rat

JEMEN POTVRDIO DA SU GAĐALI SAUDIJCE: Ovo nije kraj, njihovi gradovi biće naša stalna meta

Planeta -

Jemensko ministarstvo odbrane u Sani, koje je pod kontrolom pobunjenika Huta, potvrdilo je danas da su njegove vazduhoplovne snage ispalile balističku raketu na aerodrom u saudijskoj prestonici Rijadu.

Dok saudijsko ministarstvo odbrane tvrdi da su presreli raketu kod Rijada, jemensko ministarstvo navodi da je njihov raketni napad "potresao saudijsku prestonicu" i da je operacija bila uspešna.

"Saudijski režim ne može da prikrije veliki požar koji je videlo na hiljade Saudijaca na aerodromu 'Kralj Halid' kao rezultat jemenske rakete", rekao je visoki zvanični jemenskih vazdušnih snaga za CNN.

"Ovo nije kraj. Saudijski gradovi biće kontinuirana meta. Ulazimo u novu fazu", dodao je on.

Huti, koji su svrgnuli međunarodno priznatu jemensku vladu, navode da je reč o raketi dugog dometa "burkan 2H", jemenske proizvodnje.

"Upozorili smo prethodno prestonice zemalja koje napadaju Jemen da neće biti sigurne od naših balističkih raketa", rekao je portparol Huta Mohamed Abdul Salem.

On je dodao da je današnji napad usledio kao odgovor na saudijsko ubijanje nevinih jemenskih civila.

Sa druge strane, aerodrom "Kralj Halid" u Rijadu naveo je na Tviteru da nije pogođen uveravajući putnike da se vazdušni saobraćaj odvija normalno i uobičajeno.

Raketni napad Huta na međunarodni aerodrom "Kralj Halid" u Rijadu je prvi napad na saudijsku prestonicu i predstavlja najveću eskalaciju rata u regionu, navodi CNN.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track