(VIDEO) OVO JE NAJPLODNIJA ŽENA NA SVETU: Rodila 38 dece, a ima 39 godina!
Foto: Printscreen Youtube

svetska rekorderka

(VIDEO) OVO JE NAJPLODNIJA ŽENA NA SVETU: Rodila 38 dece, a ima 39 godina!

Planeta -

Meriem Nabatanzi iz Ugande ima 39 godina i neviđeno je plodna. Naime, Meriem je rodila čak 38-oro zdrave dece, a svi su začeti s istim muškarcem.

Ona je zbog toga dobila nadimak Nalongo Muzala Bana koji u slobodnom prevodu znači "majka blizanaca koja rađa četvorke". Meriam je do sada šest puta rodila blizance, četiri puta trojke, tri puta četvorke a samo dva puta je rodila jedno dete.

Merem zbog retkog hormonskog poremećaja, hiperovulacije, proizvodi nekoliko jajnih ćelija u jednom ciklusu. Zbog toga, je gotovo svaki put kad je bila trudna, rodila blizance, trojke ili četvorke. Među njenom decom. Najstarije dete ima 23 godine, a najmlađe tek četiri meseca.

Udala se jako mala, sa 13 godina i već je iste godine rodila svoje prve blizance. Kaže da je nekoliko puta tražila od lekara savet kako da smanji svoju plodnost, no oni su joj rekli dahormonalna kontracepcija pa i one ostale, mogu da štete njenom zdravlju.

"Trenutno živim sa 21 svoje dece. Nekolicinu njih su usvojili parovi koji ne mogu da imaju decu. Ostali žive s našim rođacima i članovima porodice koji nam pomažu da ih prehranimo i odgojimo.

Stručnjaci koji su posmatrali njenu decu kažu da su ne samo iznenađujuće zdrava, već su i svi natprosječno inteligentni. Sva njena deca imaju istog oca, ali on je odsutan tako da Mariam sama odgaja i uzdržava porodicu, radeći pritom razne poslove. Uprkos svakodnevnim izazovima, naglašava da su sva deca blagoslov, a ne teret, prenose mediji u regionu.

Kurir.rs/express.hr

Foto printscren youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja