(VIDEO) NOVA HAPŠENJA U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Blokirano hiljade računa u bankama!
Foto: EPA/OLIVIER DOULIERY / POOL

surovo

(VIDEO) NOVA HAPŠENJA U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Blokirano hiljade računa u bankama!

Planeta -

Saudijske vlasti izvršile su nova hapšenja i zamrznle još bankarskih računa u širenju protivkorupcionaške operacije koja je pogodila političku i poslovnu elitu u zemlji, rekli su u sredu izvori upoznati sa situacijom.

Otkako je počela operacija u subotu, desetine članova kraljevske porodice, funkcioneri i biznismeni pritvoreni su i suočeni s optužbama za pranje novca, podmićivanje, iznude i zlouptrebu položaja. Međutim, izvori su rekli u sredu da je uhapšen niz drugih pojedinaca u proširenju operacije, koja se smatra inicijativom moćnog prestolonaslednika princa Muhameda bin Salmana.

Broj zamrznutih računa porastao je od utorka, kada je bio 1200, na više od 1700 i dalje raste, rekli su izvori u bankama. Među nedavno pritvorenim su pojedinci povezani sa porodicom pokojnog princa i ministra obrane Sultana bin Abdulaziza koji je umro 2011., kažu izvori.

Ostali su izgleda niži menadžeri i funkcioneri, rekao je jedan od izvora. Mnogi Saudijci pozdravili su ovu čistku kao napad na bogate koji su krali iz državnih fondova, a američki predsjednik Donald Tramp je rekao da su uhapšeni "godinama 'muzli' svoju zemlju".

Kurir.rs/Večernji.hr

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track