(VIDEO) BAKA BEBE MUČENE DO SMRTI OPTUŽUJE: Bila bi živa da nam je socijalna služba nije oduzela!
Foto: Printscreen Facebook

gej je usvojio pa je ubio

(VIDEO) BAKA BEBE MUČENE DO SMRTI OPTUŽUJE: Bila bi živa da nam je socijalna služba nije oduzela!

Planeta -

Porodica osamnaestomesečne devojčice koju je mučio do smrti usvojitelj samo dve nedelje posle zvaničnog usvajanja, rekla je da bi Elsi Skali Hiks bila živa da im je sud nije oduzeo.

Bivši fitnes trener Metju Skali Hiks (31) iz Velike Britanije kokji je ubio devojčicu, osuđen je na doživotnu robiju s mogućnošću izlaska posle minimalno 18 godina provedenih iza rešetaka.

Baka i deda male Elsi (kojoj je prvo ime bilo Šejla) pokušali su da usvoje unuku kada su je oduzeli od biološke majke, međuti socijalne službe im to nisu dozvolile.

"Prihvatam činjenicu da je moja ćerka, u vreme kada se porodila, živela haotičnim životom i da nije mogla da se brine o bebi koju su joj socijalne službe oduzele pet dana posle rođenja. Kao njena porodica nastavili smo da viđamo i unuku i dok je bila kod hranitelja. Bili smo jako vezani za nju i mnogo smo je voleli.

foto: Printscreen Daily Mail

U maju 2015. započela sam pravni proces da postanem njen legalni staratelj. Želela sam da odrasta u sretnoj i toploj porodici, ali to nam je sve oduzeto kada su socijalne službe odlučile da nam je ne daju. Nastavili smo da se borimo iako nam je svaki dan bio prožet bolom. Da nam nije bila oduzeta, sada bi još uvek bila živa", rekla je baka preminule devojčice, Sijan O'Brajen.

Na sudu je rečeno da je beba nedeljama pre smrti imala brojne sumnjive povrede uključujući modrice i prelom noge. Beba je bila mučena mesecima, a patalog je potvrdio da je Metju kobnog 25. maja 2016. tresao, a potom bacio na pod dete pri čemu je zadobila prelom lobanje.

Skali-Hiks je tog dana nazvao hitnu te im je kazao kako je devojčici promenio pelenu, otišao iz sobe, a kada se nekoliko minuta kasnije vratio, nije reagovala. Elsi je umrla četiri dana kasnije u bolnici.

Snimak mozga pokazao je da je malena Elsi imala krvarenje u mozgu, a obdukcija je pokazala kako je imala i slomljena rebra, napuklu butnu kost i napuklu lobanju.

Sada su pod istragom i socijalne službe jer su socijalni radnici posetili porodicu 15 puta kako bi utvrdili kako se Elsi snalazi u novom domu, a nisu ništa prijavili iako su zaticali dete u modricama i u jednom trenutku sa slomljenom nogom.

Kurir.rs/Dejli mejl

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako je policija otkrila ubicu vlasnika pekare iz Beograda?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track