TRAMP: Kada će hejteri da shvate da dobri odnosi sa Rusijom nisu loša stvar
Foto: AP

NOVA SERIJA TVITOVA

TRAMP: Kada će hejteri da shvate da dobri odnosi sa Rusijom nisu loša stvar

Planeta -

Donald Tramp je u nedelju izjavio da “veruje” američkim obaveštajnim službama koje optužuju Moskvu za upletanje u američke predsedničke izbore, dodajući ipak kako smatra da je Vladimir Putin iskren kada odbija te optužbe.

"Verujem našim obaveštajnim agencijama”, rekao je američki predsednik odgovarajući na konferenciji za novinare u Vijetnamu na pitanje o Putinovom negiranju optužbi.

foto: EPA

"Mislim da veruje kako se ni on ni Rusija nisu mešali u izbore. No, bez obzira na to šta ja mislim ... ja sam uz naše agencije", istakao je Trump.

Nakon susreta s Vladimirom Putinom u subotu, na marginama Samita azijsko-pacifičkih zemalja (APEC) u Danangu, Tramp je dugo isticao da njegov ruski kolega poriče optužbe za uplitanje Moskve u američku kampanju, dodajući kako misli da je Putin iskreno uveren u to.

foto: EPA

Ipak, nekoliko sati nakon njegovih izjava, CIA je potvrdila svoje optužbe protiv Rusije rekavši da se njeni raniji “zaključci nisu promenili”.

Tramp se u nizu svojih jutarnjih tvitova osvrnuo i na Rusiju, kritikujući “zlobnike i budale”, dan nakon razgovora s Putinom.

"Kad će svi ti hejteri i budale shvatiti da je dobra stvar biti u dobrim odnosima s Rusijom, a ne loša. Oni uvek politizuju, to je loše za našu zemlju. Želim da rešim krize u Severnoj Koreji, Siriji, Ukrajini i terorizam, a Rusija može mnogo da pomogne!”, dodao je.

Nakon dolaska u Hanoj u subotu američki predsednik, koji danas stiže na Filipine, najmanje je bio aktivan na Tviteru od početka azijske turneje. U nedelju ujutro, pre zajedničke konferencije s vijetnamskim predsednikom, objavio je nekoliko poruka na društvenoj mreži u kojima se osvrće na važne teme kojima se bavio poslednjih dana.

Kurir.rs/Jutarnji.hr Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Farmaceuti krivi za epidemiju malih boginja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track