RUMUN HIT NA NETU: Napio se u kafiću, probudio se u drugoj državi 2.500 kilometara dalje - pojma nema kako!
Foto: Profimedia

DA JE HTEO...

RUMUN HIT NA NETU: Napio se u kafiću, probudio se u drugoj državi 2.500 kilometara dalje - pojma nema kako!

Planeta -

Nezaposleni Mihaj Danću pio je s prijateljima u kafiću u Albestiju, gradiću u centralnoj Rumuniji, kada je došao na ideju da bi mogao da pokuša da pronađe posao u Londonu.

Danću se nakon nekoliko čašica alkohola opkladio s prijateljima da može da pronađe posao u Velikoj Britaniji. Sledeće čega se seća je da se probudio u dvorištu jedne zgrade u centru Londona, prekriven modricama i šokiran jer su svi oko njega pričali engleski.

Odveden je u bolnicu, gde mu je medicinska sestra rumunskog porekla Adina Costake objasnila da je zaista stigao u Veliku Britaniju. Sestra je zatim objavila njegovu priču u jednoj grupi na Fejsbuku, u nadi da će neko od njenih prijatelja iz Rumunije znati kako je Mihaj stigao u London.

Mihaj je bio veoma zbunjen kad je pronađen pa su lekari uspeli da utvrde njegov identitet tek kad je njegova fotografija završila na internetu.

foto: Printscreen Googl Maps

"Pronađen je mrtav pijan i deluje kao da ga je neko pretukao. Dovezli su ga u bolnicu i rekao mi je da ne zna nikog u Londonu i da ga čudi kako nije u Rumuniji. Nema pojma kako je dospeo tu", napisala je sestra.

Rumunski mediji preneli su vest da je zadnji put viđen kako pije s prijateljima u Albesti, a lokalne vlasti su potvrdile da je priča istinita i rade na tome da mu pomognu da se vrati kući.

Kurir.rs/B92

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Samoubica visi na rubu mosta! Policajac u deliću sekunde povlači rizičan potez!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja