(VIDEO) KIM RAZOČARAO NAJELITNIJE JEDINICE: Gladnim vojnicima podelio nešto što im ne treba
Foto: AP

opasno

(VIDEO) KIM RAZOČARAO NAJELITNIJE JEDINICE: Gladnim vojnicima podelio nešto što im ne treba

Planeta -

Vojnici Strateških snaga Severne Koreje razočarani su posetom Kim Džong-una jer neki nisu dobili očekivane poklone, a drugi nisu uspeli ni da vide Velikog Vođu.

"U vreme posete, vojnici Strateških snaga navijali su " Mansae! " [Što znači - Živeo "]. Kim Jong-un je tom prilikom dao komandantima razne poklone, ali su vojnici dobili boks cigara Taedok.

Za vojnike na terenu to se smatra pristojnim cigaretama, ali su oni bili razočarani jer se se kao hronično neuhranjeni nadali hrani.

Pet godina ranije kada je Kim takođe posetio ovu jednicu pokloni su bili daleko veći. "U to vreme vojnici su primili Taedok cigarete, bombone, grickalice, piletinu, začine i još mnogo toga. Žene su imale sanitarne salvete i šminku. Međutim, ovog puta vojnici se osećaju prevareni jer su se pokloni komandantima smanjili, a neki vojnici su bili isključeni sa ceremonije dobrodošlice ", rekao je izvor upoznat sa događajem.

"Da bi se pripremili za ovaj jedinstveni događaj u avgustu, vojnici su se bacili na čišćenje još u julu. Svi su bili zauzeti. Komandanti i tehničari odgovorni za testiranje rakete Hvasong 14 bili su pozicionirani u središtu ove gomile. " Izvor je objasnio da je putovanje bila prilika da Kim Džong-un čestita timu koji je pokrenuo rakete Hvasong 14 za njihov uspešan test. Kim Džong-un prethodno je posetio strateške snage KPA da im čestita na dobro obavljenom poslu. U martu ove godine, Kim je posetio jedinicu prilikom testiranja motora za interkontinentalnu raketu. Taj motor je korišćen u raketnom testu Hvasong 14 4. jula.

Kurir.rs/dailynk.com

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šta biste dali da ste na njenom mestu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja