(VIDEO) DAN KADA JE AVION UDARIO U EMPAJER STEJT BILDING: Čudesna priča o ženi koja je preživela pad sa 75. sprata
Foto: YT Printscreen

Neverovatno

(VIDEO) DAN KADA JE AVION UDARIO U EMPAJER STEJT BILDING: Čudesna priča o ženi koja je preživela pad sa 75. sprata

Planeta -

Ova neverovatna žena pobedila je i samu gravitaciju kad je preživela pad sa 75. sprata, zarobljena u liftu

Lift je noćna mora velikog broja ljudi, ali ponekad noćna mora postane istinsko čudo. Primer za to je Beti Lu Oliver koja je uspela da prevari smrt i preživi katastrofu kakvu je gotovo nemoguće preživeti.

Naime, Beti je 1945. radila u Empajer Stejt bildingu kada je u zgradu greškom udario ratni avion bombarder B-25. Ona je u tom trenutku radila na 80. spratu tada najviše zgrade na svetu.

Avion se kretao prema vojnoj bazi Bedford, odnosno ka aerodromu u Njuarku, a kada je krenuo da sleće počeli su problemi sa vidljivošću. Pilot je bio dezorijentisan, nije imao dobru komunikaciju sa kontrolom leta, pa je umesto levo, okrenuo avion desno i udario u Empajer Stejt.

Jedan od motora aviona je proleteo kroz zgradu, a pre nego što je pao na tlo, eksplodirao je. Drugi je pao kroz otvor za lift i doveo do požara, koji je buktao 40 minuta nakon nesreće sve dok ga vatrogasci nisu ugasili.

Na sreću, bila je subota, te je u zgradi bilo manje ljudi nego obično. Poginulo je ukupno 14 osoba, od kojih je 11 radilo u zgradi, a pored njih su preminuli piloti i putnik koji su bili u avionu.

"Tek što sam počela da se spuštam sa 80. sprata, čula sam gromoglasnu buku...", ispičala je Beti.

Beti Lu Oliver spasilačke ekipe izvukle su iz zapaljenih prostorija i pokušali da evakuišu pomoću lifta.

Međutim, kablovi su popucali, a Beti je imala slobodan pad od 75 spratova. U dodiru sa tlom je bila ozbiljno povređena, ali je preživela i njeno ime se sada nalazi u Ginisovoj knjiži rekotra kao osobe koja je preživela najviši pad lifta u istoriji.

Ipak Beti se pokazala neustrašivom jer je samo 5 meseci nakon nesreće ponovo, bez straha, zakoračila u lift. Doživele je duboku starost, preminula je 1999. godine, godinu dana pre 11. septembra.

(Kurir.rs/unilad.co.uk)

(Foto: YT Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOŠMAR! Avion pada na automobile, a oni zaglavljeni u koloni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track