MAJKA LAVICA UTRČALA U VATRENU STIHIJU: Živa je gorela, ali je spasla svoje dete
Foto: Facebook/Angel Fiorini

NEUSTRAŠIVA

MAJKA LAVICA UTRČALA U VATRENU STIHIJU: Živa je gorela, ali je spasla svoje dete

Planeta -

Gust dim trgao je iz sna Amerikanku Ejndžel Fjorini (33), majku troje dece, koja je samo stigla da zgrabi dvoje mlađih i istrči s njima u noć, a onda je shvatila da joj je najstarija ćerkica ostala u ognju.

Nesreća se dogodila oko ponoći 28. oktobra prošle godine u Vašingtonu, dok je Ejndžel spavala s troje dece u kući. Oko ponoći probudila se boreći se za dah.

foto: Printscreen Facebook/Sunsational Stories

Ejndžel i Đina u bolnici

"Sećam se da sam bila potpuno zbunjena. Bilo je jako vruće i jesam disala, ali kao da mi pluća nisu radila i nisam uspevala da udahnem dovoljno vazduha. Ustala sam i otvorila vrata spavaće sobe - i tada sam videla da mi gori gotovo trećina sobe, a dnevna soba se nije videla od gustog crnog dima", priča danas Endži. Zgrabila je Vinija i Rozali, mlađu decu, i izvukla ih napolje.

"A onda sam otrčala nazad po Đanu. Ni za trenutak nisam posumnjala da neću stići do nje - morala sam po svaku cenu. Mislim da mi je skočio adrenalin i nisam osećala strah", kaže ova majka.

foto: Facebook/Angel Fiorini

Ejndžel i Aron s decom: Đinom, Vinijem i Rozali

U tom trenutku plamenovi iz kuće su lizali šest metara uvis. Nije mogla da hoda, pa je puzila do Đinine spavaće sobe, odakle je dopiralo dozivanje "mama, mama".

"Povukla sam je na pod i vukla za sobom iz sobe, pa kroz hodnik, do vrata. Bilo je teško, ali htela sam da je zaštitim koliko sam mogla", priča Ejndžel.

Na sreću, komšija joj je penzionisani vatrogasac Met Bernson, koji se takođe probudio i potrčao da pomogne. Malog Vinija je zadržao da se ne vrati u kuću da traži mamu, a Ejndžel i Đanu zatekao je kako leže nadomak ulaznih vrata. U tom trenutku vatra je potpuno progutala kuću.

Kad su ih stigle u bolnicu, 43 odsto Ejndželinog tela bilo je u opekotinama trećeg stepena. Leđa, ruke, dlanovi i vrat bili su potpuno izgoreli. Nekoliko dana disala je pomoću aparata. Mala Đana je bolje prošla, ali lekari kažu da joj ne bi bilo spasa da je majka nije zaštitila svojim telom.

Majka lavica je iznenada dobila bakterijsku upalu pluća i organi su joj otkazivali, zbog čega su je lekari stavili u indukovanu komu na 10 dana. Ipak se oporavila, pa je preživela i tri operacije presađivanja kože. Posle pet nedelja su je otpustili iz bolnice, a sasim se oporavila ovih dana.

U međuvremnu im je jedna nepoznata porodica poklonila mobilnu kuću, a i drugi su im pritekli u pomoć. I veliki hepiend je označio početak novog života - Endži i Aron, njen partner i otac dece, konačno su se venčali posle 15 godina zabavljanja. Aron ju je iznenadio i zaprosio pred porodicom i prijateljima.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto: Facebook/Angel Fiorini

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kakvi nadljudi! Zgrada u plamenu pala na vatrogasca, a njegove kolege pokazale šta je herojstvo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track