(VIDEO) NAĐA JE PREŽIVELA PAKAO: Želim da budem poslednja devojka na svetu s pričom kao što je moja!
Foto: Printscreen Youtube

ispovest robinje islamista

(VIDEO) NAĐA JE PREŽIVELA PAKAO: Želim da budem poslednja devojka na svetu s pričom kao što je moja!

Planeta -

Nađu Murad (24) Islamska država držala je kao seksualnu robinju, a ona je sada progovorila o užasima koje je preživela.

lne robinje ISIS-a.

Nađa je ianče pripadnica kurdske manjine Jezida u Iraku, i bila jedna od oko 7.000 devojčica i žena Jezida koje su oteli iz njihovih sela 2014. godine.

Teroristi su uništili grad Sinjar, a muškarcima naredili da se preobrate ili su bili ubijeni. Žene su oteli i prodali u seksualno roblje. Nađa je tada ostala bež čitave svojeporodice, koju su teroristi brutalno ubili, a nju odveli u Mosu.

Nađa je u svojoj knjizi opisala sve užase koje je preživela. Seksualno iživljavanje i nasilje počelo čim su je smestili u autobus za Mosul. Jedan od džihadista uhvatio je za grudi.

"Kao da sam osetila vatru. Nikada me niko pre nije tako dodirnuo. Moje suze su pale na njegovu ruku, ali nije prestao", priseća se Nađa i dodaje da su je odveli na tržište robljem.

Nađu je kupio jedan sudija kome je ona bila četvrta seksualna robinja. Bila je zarobljena u njegovoj kući, gde je premlaćivao i silovao svaki dan. Tukao bi je ako bi zatvorila oči dok je siluje i prisiljavao da liže med s njegovih stopala.

Nađa je pokušala da pobegne, ali su je ubrzo uhvatili. Tada su je, kako tvrdi, šestorica čuvara grupno silovala za kaznu, a zatim su je silovali i ostali džihadisti.

Nikad ne znate ko će da otvori vrata i da te napadne. Znaš samo da će to da se desi i da može da bude samo još gore", priča Nađa.

Nesrećna devojka je nekako je ipak uspela da pobegne iz kandži terorista. Dokopala se izbegličkog kampa u severnom Iraku i postala jedna od 1.000 žena izabranih za izbeglički program nemačke vlade prošle godine.

Od tada radi kao aktivista i nominovana je za Nobelovu nagradu za mir. U knjizi je poručila: "Želim da budem poslednja devojka na svetu s pričom kao što je moja."

Kurir.rs/BBC

Foto printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track