MEDIJSKA HAJKA NA TRAMPA: Sad je navodno Rusima otkrio nove napadačke metode Islamske države
Foto: EPA/MICHAEL KLIMENTYEV

MEDIJSKI NAPAD

MEDIJSKA HAJKA NA TRAMPA: Sad je navodno Rusima otkrio nove napadačke metode Islamske države

Planeta -

VAŠINGTON - Magazin Veniti fer objavio je danas članak u kojem tvrdi da je predsednik SAD Donald Tramp rekao ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu da pripadnici terorističke grupe Islamske države rade na tome da laptopove pretvore u bombe, koje bi onda neprimećeno mogle da prolaze obezbeđenje na aerodromima.

Veniti fer piše da je Tramp Lavrovu otkrio da su izraelski agenti koji su ubačeni među džihadiste uspeli da otkriju da oni rade na pretvaranju laprotova u prenosne bombe. Izraelci su, kako se navodi, posmatrali ćeliju ID severno od reke Eufrata, tako što su dva helikoptera "sikorski" Ć-53 prevezla komandose Sajeret matkal i stručnjake Mosada do ćelije koja je radila na transformaciji laptopova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova SAD, kao i Velika Britanija, delovali su špsče pribavljanja te informacije tako što su putnicima iz određenih zemalja zabranili da unose laptopove u avion.

Inače, Veniti fer piše i da su pre Trampove inauguracije prošlog januara, oficiri Mosada bili na konferenciji CIA, gde im je rečeno da američke obaveštajne službe veruju da ruski predsednik Vladimir Putin ima uticaj na Trampa i da bi Izrael trebalo da bude oprezan, jer se, kako su naveli, osetljive informacije "dele" sa Belom kućom i Nacionalnim bezbednosnim savetom. Strahovanje je da bi zbog toga, kako se navodi u tekstu, moglo da dođe do "curenja" informacija ka Rusima, a oni bi ih dalje mogli podeliti sa Iranom.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA/MICHAEL KLIMENTYEV

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Alarmantno! Evo koje nas kataklizme očekuju u 2018. godini?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja