OVAJ MONSTRUOZNI PUT LJUBAVI VODI NA PRLJAVE DUŠEKE NA KOM SE DEVOJKE PRODAJU: Plaćaju im 600 dinara za seks bez kondoma, ko odbije bude pretučen!
Foto: Printscreen/Youtube

UŽAS

OVAJ MONSTRUOZNI PUT LJUBAVI VODI NA PRLJAVE DUŠEKE NA KOM SE DEVOJKE PRODAJU: Plaćaju im 600 dinara za seks bez kondoma, ko odbije bude pretučen!

Planeta -

Jezive stvari kroz koje prolaze devojke u nadi da će dočekati bolje sutra, zapanjile su mnoge

Najnoviji dokumentarac "Na putu" britanskog Gardijana prikazuje jeziv život devojaka iz Afrike koje na putu ka boljem sutra završe u Italiji gde moraju da se prostituišu.

Film prati bivšu prostitutku iz Nigerije Džesiku, koja je pričala kroz koje sve užasavajuće stvari prolaze žene migranti.

Put silovanja, prostitucije, ucenjivanja i zlostavljanja za devojke ne prestaje ni kada stignu u Evropu.

One ostaju u Italiji, na Stradi Bonifica, ironično nazvanoj "Put ljubavi", gde su prisiljene da prodaju svoje telo.

Tokom prošle godine u Italiju je migriralo preko 11.000 žena, a procenjuje se da je čak 80 odsto prisiljeno na prostituciju.

Najviše je žena iz Afrike (uglavnom iz Nigerije), a neke imaju samo 14 godina, ali to nema nikakve veze jer su tu da svojoj "Madam", kako zovu žene koje ih iskorišćavaju, otplate dug dolaska u Evropu - čak 35.000 evra.

Prva stanica ka Evropi je Libija, ratom razorena, gde unazad par godina prostitucija postaje sve popularniji način zarade.

Devojke su tamo smeštene u zajedničku kuću, a prostitucija nije izbor nego su na nju prisiljene. Ukoliko odbiju prebiju ih, priča jedna od njih.

"Prostitucija u Libiji je vrlo opasna jer tamo niko ne koristi kondome", rekla je jedna od devojki koja je prošla kroz taj pakao.

Ona je dodala da prostitutke same moraju da se zaštite od bolesti ili trudnoće, prilikom čega pokazuju nešto što izgleda kao zgužvani papir.

"Ovo moramo da presavijemo 12 puta i stavimo šampon na to", objašnjava svoju metodu kontracepcije jedna od mučenica. U Libiji se dešava da imaju i 10 klijenata dnevno.

Druga devojka je u Italiju došla brodom u kom su bile samo trudnice. Bila je začuđena i kada su došli, pitala je krijumčara koji je došao po njih, zašto je u tom brodu.

Ispostavilo se da je i ona trudna, te je odvedena kod "Madam" gde je pod prisilom je popila tablete zbog kojih je pobacila - sve kako bi se mogla prostituisati.

Postoje brojni načini da "robovlasnici" zadrže devojke, a najčešće ih plaše "juju" vudu ritualima. Devojke veruju da će poludeti ili umreti ako ne održe obećanje i vrate novac, ali dugovima nikad nema kraja.

Iz nevladine organizacije "Na putu", koja je považe seksualnim radnicama već 20 godina, pokušavaju da devojkama osiguraju siguran život i da ih maknu sa ulice, poručuju kako devojke otplaćuju dugove više od dve godine.

"Na putu" svaki dan obilazi devojke, nose im lekove i kontracepciju.

Ističu da su razgovarali sa preko 3.000 devojaka koje su prisiljene na prostituciju i da je priča svake vrlo slična. Pre nekoliko godina devojke su po klijentu mogle da zarade do 30 evra za seks. Ali, sa povećanjem broja migrantkinja, smanjila se i "satnica".

Sada muškarci plaćaju devojkama samo pet evra (oko 600 dinara) i to za nesiguran seks bez kondoma.

Za stanovnike "Strada Bonifica" porast prostitucije je užasavajuća.

Oni tvrde da uz cestu stalno staju automobili i da muškarci različitih godina i socijalnog statusa plaćaju devojke.

Neki su čak i svesni da su devojke prisiljene da budu tamo, ali to ih uopšte ne zanima - oni žele uslugu za koju su spremni da plate.

Pre je ovaj deo Italije bio prepun fabrika, ali sa porastom prostitucije poslodavci su prisiljeni da odu. Pored puta sada se, umesto fabrika, nalaze prljavi dušeci na kojima se devojke prodaju.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

HILJADE STRŠLJENOVA, A ON SAM! Najveće iznenađenje je njihovo džinovsko gnezdo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja