SILOVAO DECU BEZ DA IH DODIRNE: Osuđen na 10 godina robije zbog stravičnog iživljavanja!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

UŽAS U ŠVEDSKOJ

SILOVAO DECU BEZ DA IH DODIRNE: Osuđen na 10 godina robije zbog stravičnog iživljavanja!

Planeta -

Šveđanin Bjorn Samstrom (41) osuđen je na 10 godina zatvora zbog silovanja 27 maloletnika u tri različite zemlje, bez da je imao fizički kontakt s njima i upoznao ih uživo.

Muškarac koji živi severno od Stokholma osuđen je jer je prisilio 26 devojčica i jednog dečaka da izvode seksualne radnje ispred kamera dok ih je on gledao.

Maloletnici žive u SAD, Kanadi i Britaniji. Na to ih je prisilio jer im je pretio da će u protivnom njihove fotografije objaviti na porno stranicama ili da će im ubiti rodbinu ili njih.

Većina Samstromovih žrtava je mlađa od 15 godina, a naređivao bi im da skinu odeću, da penetriraju u polne organe ili prstima ili neki drugim predmetima, neke od njih naterao je da u sablazne igrice uvuku drugu decu ili čak kućne ljubimce. Prijavljena silovanja putem interneta dogodila su se između 2015. i početka 2017.

Ovakva presuda je bez presedana. Anika Venerstrom jedna od tužiteljki u slučaju rekla je tokom suđenja kako tužilaštvo shvata da su stavili veliki izazov pred sud. Tražili su osudu za zločine koji su se dogodili putem interneta. Po švedskim zakonima silovanje ne mora obuhvatiti i sam polni odnos.

"Samo mašta seksualnog predatora postavlja granice. Tehnologija nema granica. Tim novim okolnostima moramo prilagoditi svoje razmišljanje i definiciju toga 'Što sve može biti silovanje?' mi kažemo da silovanje mogu biti mnoge stvari. Silovanje ne mora uvek biti primer iz udžbenika - fizički napad ili fizička prisila", rekla je tužiteljka.

Kurir.rs/ 100posto.hr

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Brnabićkina devojka osvaja Hong Kong!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track