(VIDEO) RAZREŠENA MISTERIJA DRVENIH BRODOVA SA KOSTURIMA: Danima pristižu na obalu Japana, evo odakle!
Foto: AP, Foto: AP

HOROR

(VIDEO) RAZREŠENA MISTERIJA DRVENIH BRODOVA SA KOSTURIMA: Danima pristižu na obalu Japana, evo odakle!

Planeta -

Četiri broda prepuna kostura doplovila su do zapadne obale Japana tokom prošlog meseca, od kojih je poslednji doplovio pre par dana.

Dok vlasti i dalje pokušavaju da ustanove identitet tela, brojni znakovi pokazuju kako se radi o brodu došlom iz Severne Koreje.

Osam kostura pronađeno je u drvenim brodićima koji su se nasukali na severozapadni deo japanskog ostrva Honšu.

Već četvrti put u mesec dana brodovi iz Severne Koreje završili su na teritoriji Japana. Prvi put bio je 15. novembra kad je obalska straža Japana spasla trojicu Severnokorejaca i pronašla još trojicu umrlih. Svi su vraćeni nazad.

Dva dana kasnije četiri leša pronađena su na još jednom brodu koji je doplovio do Japana.

Nedelju dana kasnije osmorica Severnokorejaca spaseno je, a par dana kasnije osmorica su pronađeni mrtvi - svi na istom delu obale, svi u sličnim severnokorejskim brodovima.

Veruje se da je, kao i ostali pronađeni u zadnjih mesec dana, i ovaj brod s telima došao iz Severne Koreje. Navodno je, nakon što je Kim Džong-un odlučio da proširi ribolovnu industriju kako bi dodatno mogao da finasira vojsku, u ovaj posao "regrutovao" ljude koji nisu posebno obučeni za njega. Uz nedostatak znanja, novopečeni ribari koristili su i stare, neodržavane vojne brodove.

Skoro svi preživeli ribari rekli su kako im je jako nevreme razbilo brodove, zbog čega su završili na obalama Japana, ali su Japanske vlasti odbacile mogućnost ilegalnog migriranja ovih ribara u Japan, s obzirom na to da su svi zamolili da ih vrate nazad u Severnu Koreju.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track